Хінкалі на пару
(покроковий рецепт з фото)
Хоча хінкалі і манти схожі на звичні нам пельмені, але готувати їх краще по-іншому: не варити у воді, а поставити на пар. Тоді зовні ви отримаєте м'яке тісто, а всередині соковиту м'ясну начинку.
Не полінуйтеся і зробіть цей рецепт самі. Він разюче відрізняється від магазинних напівфабрикатів. Ви отримаєте справжнє грузинське національне блюдо. Обов'язково запишіть собі, як приготувати хінкалі на пару зі свининою. Ароматна і ситна начинка ідеально поєднується з м'яким тестом.
- Свинина з салом - 500 грам
- Зелень - 50 грам
- Борошно - 450 грам
- Вода - 350 мілілітрів(150 мл - в начинку, 200 мл - в тісто)
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Зелень промийте і дрібно наріжте.
Зробіть фарш. Пропустіть через м'ясорубку м'ясо з часником і цибулею. Додайте зелень, сіль, воду і перець. Фарш ретельно перемішайте.
Тепер займіться тестом. Змішайте борошно з водою і половиною чайної ложки солі.
Потім додайте яйце. Замішайте тісто.
Розділіть тісто на рівні шматки. Розкачайте їх в коржики в 12 см діаметром.
У центр викладіть фарш. Сформуйте з тіста хінкалі, загортаючи і скручуючи краю в центр.
Поставте в мультиварці режим "варіння на пару" . Готуйте хінкалі до готовності. Смачного!