Хек галісійська
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам сьогодні приготувати надзвичайно смачну рибку за класичним іспанському рецептом. Блюдо виходить ароматним і ситним, а найголовніше - неймовірно смачним! Читайте рецепт і пробуйте! !
Хек по-галісійська - універсальне блюдо як для обіду, так і для вечері. Його перевага в тому, що це і гарнір і основне блюдо відразу. А ще воно неймовірно корисно, так як готується фактично на пару. Спробуйте, ви просто пальчики оближете!
- Хек - 1 кілограм (заморожений)
- Картопля - 3 штуки (великий)
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Стручкова квасоля - 200 грам (заморожена)
- Горошок - 150 грам (консервований)
- Часник - 3 зубчики
- Лимон - 1/2 штуки
- Червоний перець - 2 чайних ложки
- Приправа - 1 Ст. Ложка (для риби)
- Сіль - За смаком
- Лавровий лист - 2 штуки
- Оливкова олія - За смаком
![хек галісійська - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/hek_po-galisiiski-481307.webp)
1. Насамперед необхідно розморозити рибу, очистіть її від шкіри і всього зайвого. Видавіть в рибу сік з половинки лимона, посипте спеціями для риби і посоліть. Залиште маринуватися.
![хек галісійська - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/hek_po-galisiiski-481308.webp)
2. Очистіть цибулю і картоплю. Лук поріжте півкільцями, а картопля - кружечками.
![хек галісійська - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/hek_po-galisiiski-481309.webp)
3. Злегка обсмажте цибулю на оливковій олії разом з видавленим через прес часником.
![хек галісійська - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/hek_po-galisiiski-481310.webp)
4. Коли цибуля стане злегка м'яким, додайте до нього картопля, лавровий лист, сіль і червоний перець. Залийте водою, так щоб вона покривала овочі, і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і тушкуйте 5 хвилин.
![хек галісійська - фото крок 5](https://kuhari.com.ua/img/hek_po-galisiiski-481311.webp)
5. Через п'ять хвилин додайте стручкову квасолю, тушкуйте ще 5 хвилин під кришкою.
![хек галісійська - фото крок 6](https://kuhari.com.ua/img/hek_po-galisiiski-481312.webp)
6. Через 5 хвилин зніміть кришку, викладіть поверх овочів замариновану рибу і посипте все горошком. tusim 20 хвилин з відкритою кришкою, до готовності риби.
![хек галісійська - фото крок 7](https://kuhari.com.ua/img/hek_po-galisiiski-481313.webp)
7. Блюдо готово!
![хек галісійська - фото крок 8](https://kuhari.com.ua/img/hek_po-galisiiski-481314.webp)
8. Викладіть на тарілки і подавайте. Смачного!