Рецепт Osyminog Галісійська фото

Osyminog Галісійська
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Іспанська кухня
Риба та морепродукти , Морепродукти , Восьминіг
Вегетаріанське харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Страва, про який я сьогодні розповім, прийшло до нас з Іспанії. Варто спробувати тільки раз, і цей екзотичний смак буде дуже складно забути. Ви дізнаєтеся, як приготувати восьминога по-галісійська.

Опис приготування:

Незважаючи на таємничу назву, блюдо з восьминога готується досить просто. Варити його довго не потрібно, інакше м'ясо буде надто жорстким. Якщо ви купили ще живого восьминога, то варто відправити його на ніч в морозилку, а вранці розморозити. Тоді нервові закінчення розслабляться, і тушка восьминога буде ніжною і м'якою.

  • Восьминіг - 1 штука
  • Спеції - 2 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
Osyminog Галісійська - фото крок 1
Восьминога розморожуємо і промиваємо водою. Приступаємо до чищення екзотики. Для цього потрібно проколоти мішечки з синьою рідиною і промити їх від цієї чернілообразной маси. Потім повністю вирізаємо рот восьминога. Чистка пройшла успішно!
Osyminog Галісійська - фото крок 2
Опускаємо тушку у велику каструлю з водою. Кидаємо лавровий лист і очищену цибулину. В Іспанії прийнято кидати винну пробку - така цікава традиція! Ну, і я вирішила спробувати зварити восьминога з пробкою. Варимо приблизно сорок хвилин.
Osyminog Галісійська - фото крок 3
Тушку дістаємо з каструлі. Чекаємо, поки охолоне. Потім розрізаємо щупальця поперек за допомогою гострого ножа. Посипаємо паприкою, змащуємо оливковою олією.
Osyminog Галісійська - фото крок 4
Ось таке гарне і незвичайне блюдо вийшло! Смачного!