Osyminog Галісійська
(покроковий рецепт з фото)
Страва, про який я сьогодні розповім, прийшло до нас з Іспанії. Варто спробувати тільки раз, і цей екзотичний смак буде дуже складно забути. Ви дізнаєтеся, як приготувати восьминога по-галісійська.
Незважаючи на таємничу назву, блюдо з восьминога готується досить просто. Варити його довго не потрібно, інакше м'ясо буде надто жорстким. Якщо ви купили ще живого восьминога, то варто відправити його на ніч в морозилку, а вранці розморозити. Тоді нервові закінчення розслабляться, і тушка восьминога буде ніжною і м'якою.
- Восьминіг - 1 штука
- Спеції - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 3 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
Восьминога розморожуємо і промиваємо водою. Приступаємо до чищення екзотики. Для цього потрібно проколоти мішечки з синьою рідиною і промити їх від цієї чернілообразной маси. Потім повністю вирізаємо рот восьминога. Чистка пройшла успішно!
Опускаємо тушку у велику каструлю з водою. Кидаємо лавровий лист і очищену цибулину. В Іспанії прийнято кидати винну пробку - така цікава традиція! Ну, і я вирішила спробувати зварити восьминога з пробкою. Варимо приблизно сорок хвилин.
Тушку дістаємо з каструлі. Чекаємо, поки охолоне. Потім розрізаємо щупальця поперек за допомогою гострого ножа. Посипаємо паприкою, змащуємо оливковою олією.
Ось таке гарне і незвичайне блюдо вийшло! Смачного!