Хе з щуки з цибулею і морквою
(покроковий рецепт з фото)
Він - це блюдо корейської кухні, яке готують з м'яса, риби або овочів, переважно без термічної обробки. Рецептів хе величезна кількість, один з них - хе з щуки з цибулею і морквою.
Приготувати хе набагато простіше, ніж дочекатися, коли це блюдо буде готово, тому що це дуже смачно. А як приготувати, підкажуть покрокові рекомендації. Сіль, цукор і кислоту (лимонну і оцтову) додавайте до смаку.
- Філе щуки - 300 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2 щіпки
- Цукор - 2 щіпки
- Лавровий лист - 1 штука
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка (за смаком)
- Зелень - 10 грам (кріп, петрушка)
- Часник - 2 зубчики
Підготуйте інгредієнти.
Філе щуки підготуйте заздалегідь.
Наріжте філе шматочками, товщиною приблизно 0, 8 см.
Збризніть рибу лимонним соком, залиште на 15 хвилин.
Цибуля наріжте півкільцями, поперчіть, сіль і пам'ятати руки, до появи соку.
Подрібніть в ступці насіння коріандру.
Всипте коріандр до риби, додайте лавровий лист, приправити сіллю, додайте пару пучок цукру для балансу смаку, збризніть оцтом на смак, приблизно 2 чайних ложки.
Додайте цибулю, накрийте тарілкою, покладіть гніт, приберіть в прохолодне місце на 3-5 годин.
Для остаточної заправки хе натріть моркву на великій тертці.
Злегка обсмажте моркву на рослинній олії, до м'якості.
Натріть в морква пару зубчиків часнику.
Викладіть до моркви рибу з цибулею, посипте зеленню.
Подавайте хе з відвареною картоплею, це так смачно, що не передати словами. Краще приготувати, дуже рекомендую!