Харчо з перловкою
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами дуже класним варіантом, як приготувати харчо з перловкою.
Суп виходить корисним, ситним, наваристим, дуже ароматним і, звичайно ж, неймовірно смачним. Рекомендую!
Перловку обов'язково замочіть заздалегідь в окропі. Так перловка стане м'якою і звариться швидше. Я внесла в рецепт невелику «родзинку» - солоні огірки. А в іншому готуємо все за рецептом харчо: ткемалі з аличі, ucho-сунелі. Дуже смачно, pryano і ароматний!
- Яловичина - 300 грам
- Перлова крупа - 0, 5 склянки
- Часник - 3-4 зубчиків
- Пастернак - 50 грам
- Картопля - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Ткемалі - 1-2 Ст. Ложок
- Огірки - 2-3 штук
- Ucho-сунелі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - - За смаком
- Перець запашний горошком - 3-4 штук
- Лавровий лист - 1-2 штук
Підготуйте м'ясо і перлову крупу. Крупу промийте прохолодною водою. Залийте окропом. М'ясо промийте прохолодною водою, наріжте середніми кубиками.
М'ясо помістіть в каструлю, залийте холодною водою і доведіть до кипіння, злийте перший бульйон. Залийте м'ясо гарячою водою (2 L), додайте запашний перець і лавровий лист, накрийте кришкою і варіть до готовності м'яса.
З перлової крупи злийте воду, закиньте її в бульйон і варіть до готовності (приблизно 15-20 хвилин).
Нам також знадобляться овочі, соус ткемалі і спеції. Картопля, цибуля і пастернак помийте і очистіть.
Картопля наріжте кубиками, додайте в бульйон, варіть до м'якості.
Поки варяться перловка і картопля, приготуйте піджарку. Цибуля, часник і пастернак подрібніть, обсмажте на розігрітій олії до м'якості.
Додайте ткемалі, перемішайте, готуйте протягом 2-ух хвилин.
Огірки натріть на крупній тертці і додайте до підсмаженні, тушкуйте на повільному вогні протягом 2-ух хвилин.
Заправте суп піджаркою, provara 4-5 хвилин.
Додайте сіль і перець за смаком. Подавайте до столу зі свіжою зеленню і сметаною. Смачного!