Харчо з баранини
(покроковий рецепт з фото)
На обід, щоб урізноманітнити ваше звичне меню, пропоную побалувати себе і близьких наваристим, апетитним і пікантним супчиком з традиційної грузинської кухні. Перед вами покроковий рецепт харчо.
Хотілося б поділитися з вами нескладним, але цікавим варіантом, як приготувати Харчо з баранини. Як і будь-яке інше класичне блюдо, його готують в кожній родині по-різному. Я не буду претендувати на автентичність, проте це дійсно вражаюче смачно. Так що рекомендую рецепт на замітку!
- Баранячі ребра - 600-700 грам
- Цибулина - 3 штуки
- Морква - 3-4 штук
- Картопля - 4-5 штук
- Мал - 1 Склянка
- Суміш перців, сіль - За смаком
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Часник - 10-12 зубчиків
- Зелень - 1 пучок (петрушка, Braai, кріп)
- Вершкове масло - 30 грам
- Помідори у власному соку - 300 грам
- Біле сухе вино - 1 Ст. Ложка
1. Насамперед вимийте і висушіть баранину. Наріжте її. Очистіть і подрібніть цибулю.
2. Вимийте, очистіть і наріжте моркву і картоплю.
3. Очистіть часник, подрібніть його. Вимийте, обсушити і дрібно наріжте свіжу зелень.
4. У сотейник з товстим дном або казан викладіть м'ясо, попередньо розігрів його як слід. Додайте вершкове масло. Хвилин через 5 влийте соєвий соус і вино. Посоліть і поперчіть за смаком. Смажте хвилин 15 на середньому вогні.
5. До м'яса додайте цибулю, акуратно перемішайте, слідом - морква. Якщо ви любите гостре, то рекомендую додати дрібку перцю чилі. Залиште все ще хвилин на 15.
6. Додайте помідори у власному соку (можна замінити їх томатною пастою), залиште хвилин на 5, після чого влийте гарячу воду (в залежності від розміру сотейника або казана знадобиться близько 3.5-4.5 літра води). Прикривши кришкою, залиште на 35-40 хвилин.
7. Наступними інгредієнтами будуть картопля і рис. Після їх додавання варіть харчо ще хвилин 20. Потім додайте подрібнений часник і зелень. Зніміть з вогню, накрийте кришкою і дайте ще півгодинки настоятися перед подачею.