Рецепт Харчо з баранини фото

Харчо з баранини
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
М'ясо , Овочі , Баранина
Вегетаріанське харчування
На обід
Супи , Xarco
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

На обід, щоб урізноманітнити ваше звичне меню, пропоную побалувати себе і близьких наваристим, апетитним і пікантним супчиком з традиційної грузинської кухні. Перед вами покроковий рецепт харчо.

Опис приготування:

Хотілося б поділитися з вами нескладним, але цікавим варіантом, як приготувати Харчо з баранини. Як і будь-яке інше класичне блюдо, його готують в кожній родині по-різному. Я не буду претендувати на автентичність, проте це дійсно вражаюче смачно. Так що рекомендую рецепт на замітку!

  • Баранячі ребра - 600-700 грам
  • Цибулина - 3 штуки
  • Морква - 3-4 штук
  • Картопля - 4-5 штук
  • Мал - 1 Склянка
  • Суміш перців, сіль - За смаком
  • Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
  • Часник - 10-12 зубчиків
  • Зелень - 1 пучок (петрушка, Braai, кріп)
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Помідори у власному соку - 300 грам
  • Біле сухе вино - 1 Ст. Ложка
харчо з баранини - фото крок 1
1. Насамперед вимийте і висушіть баранину. Наріжте її. Очистіть і подрібніть цибулю.
харчо з баранини - фото крок 2
2. Вимийте, очистіть і наріжте моркву і картоплю.
харчо з баранини - фото крок 3
3. Очистіть часник, подрібніть його. Вимийте, обсушити і дрібно наріжте свіжу зелень.
харчо з баранини - фото крок 4
4. У сотейник з товстим дном або казан викладіть м'ясо, попередньо розігрів його як слід. Додайте вершкове масло. Хвилин через 5 влийте соєвий соус і вино. Посоліть і поперчіть за смаком. Смажте хвилин 15 на середньому вогні.
харчо з баранини - фото крок 5
5. До м'яса додайте цибулю, акуратно перемішайте, слідом - морква. Якщо ви любите гостре, то рекомендую додати дрібку перцю чилі. Залиште все ще хвилин на 15.
харчо з баранини - фото крок 6
6. Додайте помідори у власному соку (можна замінити їх томатною пастою), залиште хвилин на 5, після чого влийте гарячу воду (в залежності від розміру сотейника або казана знадобиться близько 3.5-4.5 літра води). Прикривши кришкою, залиште на 35-40 хвилин.
харчо з баранини - фото крок 7
7. Наступними інгредієнтами будуть картопля і рис. Після їх додавання варіть харчо ще хвилин 20. Потім додайте подрібнений часник і зелень. Зніміть з вогню, накрийте кришкою і дайте ще півгодинки настоятися перед подачею.

Схожі рецепти