Рецепт Халва кунжутна фото

Халва кунжутна
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Насіння , Кунжут
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей
Десерти , Халва
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 3 г. 20 хв.

Смачні домашні солодощі - це не так складно, як здається. Пропонуємо спробувати, як приготувати халву кунжутну. Вона стане відмінним доповненням до чаю або кави, а головне - готується дуже просто.

Опис приготування:

Домашня кунжутове халва нічим не поступається за смаком магазинної, і можна бути впевненим в якості продуктів для її приготування. Таке ласощі дуже люблять не тільки діти, але і дорослі. Завдяки кунжуту ви отримаєте не смачний і ароматний десерт до чаю або до кави.

  • Соняшникова олія без запаху - 50 мілілітрів
  • Кунжутне насіння - 200 грам
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Борошно пшеничне - 1 Склянка
  • Цукровий пісок - 150 грам
халва кунжутна - фото крок 1
1. Кунжутне насіння ретельно подрібнюємо до стану борошна за допомогою блендера або кавомолки.
халва кунжутна - фото крок 2
2. Для приготування солодкого сиропу змішуємо в каструлі воду з цукром, відправляємо на вогонь і доводимо до кипіння, після чого вливаємо олію.
халва кунжутна - фото крок 3
3. Пшеничне борошно відправляємо на розігріту суху і чисту сковороду, обсмажуємо до отримання кремового кольору.
халва кунжутна - фото крок 4
4. У мисці з'єднуємо подрібнене насіння кунжуту і обсмажену муку, вливаємо солодкий сироп і перемішуємо.
халва кунжутна - фото крок 5
5. Форму застилає пергаментом і викладаємо отриману суміш, разравниваем по всій поверхні, трохи придавлюємо і відправляємо в холодильник на 3 годину.
халва кунжутна - фото крок 6
6. Готову халву дістаємо з холодильника і нарізаємо шматочками. Подаємо до чаю або кави.

Схожі рецепти