Халва кунжутна
(покроковий рецепт з фото)
Смачні домашні солодощі - це не так складно, як здається. Пропонуємо спробувати, як приготувати халву кунжутну. Вона стане відмінним доповненням до чаю або кави, а головне - готується дуже просто.
Домашня кунжутове халва нічим не поступається за смаком магазинної, і можна бути впевненим в якості продуктів для її приготування. Таке ласощі дуже люблять не тільки діти, але і дорослі. Завдяки кунжуту ви отримаєте не смачний і ароматний десерт до чаю або до кави.
- Соняшникова олія без запаху - 50 мілілітрів
- Кунжутне насіння - 200 грам
- Вода - 100 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Цукровий пісок - 150 грам
1. Кунжутне насіння ретельно подрібнюємо до стану борошна за допомогою блендера або кавомолки.
2. Для приготування солодкого сиропу змішуємо в каструлі воду з цукром, відправляємо на вогонь і доводимо до кипіння, після чого вливаємо олію.
3. Пшеничне борошно відправляємо на розігріту суху і чисту сковороду, обсмажуємо до отримання кремового кольору.
4. У мисці з'єднуємо подрібнене насіння кунжуту і обсмажену муку, вливаємо солодкий сироп і перемішуємо.
5. Форму застилає пергаментом і викладаємо отриману суміш, разравниваем по всій поверхні, трохи придавлюємо і відправляємо в холодильник на 3 годину.
6. Готову халву дістаємо з холодильника і нарізаємо шматочками. Подаємо до чаю або кави.