Кунжутна халва
(покроковий рецепт з фото)
Любителі халви зможуть по достоїнству оцінити цей рецепт, адже кунжутове халва - приголомшливе і незвичайні ласощі. Для її приготування вам знадобиться блендер.
Таким чином можна приготувати халву з насіння соняшнику і навіть арахісу. Кунжутна халва - незвичайний десерт, в основі якого лежить кунжут, молоко, борошно і рослинне масло. Це східне ласощі володіє приголомшливим смаком.
- Кунжут - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Цукор - 150 грам
- Молоко - 75 мілілітрів
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Ванілін - За смаком
1. Кунжут потрібно обсмажити трохи на сковороді, після чого подрібнити в блендері або в м'ясорубці кілька разів. Краще користуватися м'ясорубкою.
2. Борошно теж обсмажуємо на сковороді. Даємо їй охолонути, отставляем в сторону.
3. Змішуємо перетертий кунжут з борошном. Додаємо рослинне масло. Перемішуємо масу до однорідного стану.
4. Кип'ятимо молоко з цукром, поки цукор повністю не розчиниться.
5. Даємо молоку охолонути, після чого вливаємо його в кунжутну масу і починаємо все перемішувати.
6. Беремо дошку, застилає її харчовою плівкою. Викладаємо рівномірним шаром отриману халву. Товщину вибирайте самі (я люблю, коли шари виходять не більше 1 см). Після цього відправляємо халву в холодильник до повного застигання.
7. Нарізаємо халву довільно і подаємо до столу. В середньому халва застигає близько півгодини.