Хачапурі більше Гурі
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачні і ситні хачапурі по-гурійськи легко готувати. Начинка з сирним сиром і яйцем вам обов'язково сподобається.
Xacapuri - традиційне кавказької блюдо. Коріння його виходять з Грузії, і зараз ви можете спробувати хачапурі в расторанах вірменської, асетінской, грузинської кухонь. Але найкраще навчитися робити хачапурі по-гурійськи в домашніх умовах. Щоб була можливість балувати себе і близьких цими приголомшливими хачапурі в будь-який час. Смачного.
- Борошно - 600-900 грам
- Молоко - 300 мілілітрів
- Яйця - 5 штук
- Сухі дріжджі - 1, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 30 грам
- Сир - 700 грам
Розігрійте молоко. Додайте в нього борошно, одне сире яйце, цукор, вершкове масло і сухі дріжджі, розведені у воді.
Замісити тісто і залиште його підніматися в теплому місці на дві години. Періодично приминаючи.
Коли тісто буде вже підходити, зваріть залишилися 4 яйця для начинки і добре пам'ятаєте сирний сир.
Потім розділіть тісто на кілька кульок, бажано великих, так як хачапурі традиційно роблять великими. Розкачайте їх і на одну сторону викладіть 2-3 столових ложки сирного сиру і зверху покладіть дві половинки вареного яйця.
Закріпіть, як вареник.
Змастіть жовтком і запікайте в розігрітій на 200 градусів духовці 20 хвилин.
Ось такі прекрасні апетитні і ароматні хачапурі по-гурійськи у вас вийдуть.