Хачапурі більше сусідніх «Мечта грузина»
(покроковий рецепт з фото)
Не всі вміють правильно готувати хачапурі. Тут є дуже багато тонкощів і нюансів. Заходьте, дивіться рецепт, а я поділюся з вами всіма секретами приготування класного хачапурі.
Рецепт традиційний грузинський, тому рекомендую точно слідувати рецептурою і користуватися всіма моїми порадами по приготуванню.
- Мацоні або кефір - 300 мілілітрів (тісто)
- Борошно пшеничне - 6 склянок (склянка 200 мл.; тісто)
- Вершкове масло - 90 грам (тісто)
- Дріжджі сухі - 10 грам (тісто)
- Сіль - 1 Чайна ложка (тісто)
- Цукор - 3 чайних ложки (тісто)
- Добре - 150 грам (начинка)
- Бринза - 150 грам
- Яйце куряче варене - 3 штуки (начинка)
- Яйце куряче сире - 4 штуки (начинка)
- Вершкове масло - 50 грам (начинка)
- Зелень - 1 пучок
- Часник - 1 зубчик (начинка)
1. Змішайте всі інгредієнти для тіста, замісіть тісто. Накрийте тісто плівкою і приберіть в тепле місце хвилин на 30.
2. Сулугуні натріть на тертці, додайте бринзу. Все добре перемішайте. Трохи сиру відкладіть в сторону.
3. Додайте натерті варені яйця і часник, перемішайте.
4. Тісто розділи 4 частини. Кожну розкачати в овал. По довгій стороні викладіть трохи відкладеного сиру.
5. Загорніть трубочкою і добре запечатайте.
6. Сформуйте "човник", зробивши достовірніше кінчики.
7. Викладіть начинку і відразу зробіть поглиблення для яйця, яке потім додамо.
8. Даємо настоятися хвилин 10. Змастіть хачапурі молоком або жовтком. Випікаємо в розігрітій до 230 градусів духовці близько 20 хвилин. Потім в поглиблення акуратно розбиваємо яйце і повертаємо в духовку.
9. Доводимо до бажаної готовності яйця, кладемо в начинку по шматочку вершкового масла. При подачі посипаємо зеленню.
10. Смачного!