Рецепт Хачапурі більше сусідніх «Мечта грузина» фото

Хачапурі більше сусідніх «Мечта грузина»
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Тісто, Яйця
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На полуденок
Випічка

Не всі вміють правильно готувати хачапурі. Тут є дуже багато тонкощів і нюансів. Заходьте, дивіться рецепт, а я поділюся з вами всіма секретами приготування класного хачапурі.

Рецепт традиційний грузинський, тому рекомендую точно слідувати рецептурою і користуватися всіма моїми порадами по приготуванню.

  • Мацоні або кефір - 300 мілілітрів (тісто)
  • Борошно пшеничне - 6 склянок (склянка 200 мл.; тісто)
  • Вершкове масло - 90 грам (тісто)
  • Дріжджі сухі - 10 грам (тісто)
  • Сіль - 1 Чайна ложка (тісто)
  • Цукор - 3 чайних ложки (тісто)
  • Добре - 150 грам (начинка)
  • Бринза - 150 грам
  • Яйце куряче варене - 3 штуки (начинка)
  • Яйце куряче сире - 4 штуки (начинка)
  • Вершкове масло - 50 грам (начинка)
  • Зелень - 1 пучок
  • Часник - 1 зубчик (начинка)
Hachapuri more adjara
1. Змішайте всі інгредієнти для тіста, замісіть тісто. Накрийте тісто плівкою і приберіть в тепле місце хвилин на 30.
Hachapuri more adjara
2. Сулугуні натріть на тертці, додайте бринзу. Все добре перемішайте. Трохи сиру відкладіть в сторону.
Hachapuri more adjara
3. Додайте натерті варені яйця і часник, перемішайте.
Hachapuri more adjara
4. Тісто розділи 4 частини. Кожну розкачати в овал. По довгій стороні викладіть трохи відкладеного сиру.
Hachapuri more adjara
5. Загорніть трубочкою і добре запечатайте.
Hachapuri more adjara
6. Сформуйте "човник", зробивши достовірніше кінчики.
Hachapuri more adjara
7. Викладіть начинку і відразу зробіть поглиблення для яйця, яке потім додамо.
Hachapuri more adjara
8. Даємо настоятися хвилин 10. Змастіть хачапурі молоком або жовтком. Випікаємо в розігрітій до 230 градусів духовці близько 20 хвилин. Потім в поглиблення акуратно розбиваємо яйце і повертаємо в духовку.
Hachapuri more adjara
9. Доводимо до бажаної готовності яйця, кладемо в начинку по шматочку вершкового масла. При подачі посипаємо зеленню.
Hachapuri more adjara
10. Смачного!

Схожі рецепти