Рецепт Хачапурі більше сусідніх (класичний) фото

Хачапурі більше сусідніх (класичний)
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Борошно , Молочні продукти , Сир , Бринза , Адигейський сир , Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Випічка
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Сьогодні пропоную познайомиться з грузинською кухнею, а точніше з одним з популярних рецептів - хачапурі більше аджара! Ця страва неможливо обійти стороною, і однозначно варто спробувати! дивимося!

Опис приготування:

Як приготувати хачапурі по-аджарський? Я зараз розповім, покажу. Хочу відмітити, що для хачапурі використовується мацоні, кислий грузинський йогурт, якщо у вашому регіоні проблемно його дістати, то можна замінити на кефір (молоко, воду) але тільки збільшити обсяг в два рази, а воду прибрати. Наприклад, 300 мл теплого молока або кефіру потрібно для приготування тіста, а далі -

За рецептом. Вимішуйте тісто не поспішаючи, м'якими рухами, тісто любить руки і тепло. Хай щастить!

  • Maconi - 150 мілілітрів
  • Вода - 150 мілілітрів
  • Борошно - 6 склянок (обсяг мого склянки 200 мл)
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Сухі дріжджі - 10 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 3 чайних ложки
  • Добре - 150 грам
  • Бринза - 150 грам
  • Яйце - 7 штук
  • Зелень (кріп або петрушка) - За смаком
хачапурі більше сусідніх (класичний) - фото крок 1
Підготуйте продукти, приступимо!
хачапурі більше сусідніх (класичний) - фото крок 2
У теплій воді розчинити дріжджі, сіль і цукор. Настояти мацоні, перемішайте. Використовуйте дерев'яну ложку або лопатку, дріжджі не люблять металевих предметів. Дайте хвилин 10-15 прокинутися дріжджів.
хачапурі більше сусідніх (класичний) - фото крок 3
Влийте тепле масло, додайте борошно. Борошно потрібно обов'язково просіяти, наситити киснем, вводити невеликими частинами.
хачапурі більше сусідніх (класичний) - фото крок 4
Замісити тісто, воно приємне на дотик і м'яке, трохи жирне. Накрийте його чистою серветкою і залиште в теплі підходити на годину.
хачапурі більше сусідніх (класичний) - фото крок 5
Поки тісто бродить, потрібно зробити начинку для хачапурі. Натріть на крупній тертці два види сиру, перемішайте і відкладіть приблизно грамів 60-70 в бік, він знадобиться трохи пізніше.
хачапурі більше сусідніх (класичний) - фото крок 6
Відваріть 3 яйця, остудіть і очистіть від шкаралупи. Натріть їх на тертці і додайте в сирну масу, перемішайте добре. Солити начинку не потрібно, бринза досить солона.
хачапурі більше сусідніх (класичний) - фото крок 7
Тісто, що підійшло обомніте руками і розділіть на 4 частини. Кожну частину розкачати качалкою і руками в прямокутник, товщина тесту повинна бути приблизно 6-7 мм.
хачапурі більше сусідніх (класичний) - фото крок 8
По краях розподіліть чверть сирної маси (яка без яєць).
хачапурі більше сусідніх (класичний) - фото крок 9
Поверніть бортики, як на фото. Добре скріпіть тісто.
хачапурі більше сусідніх (класичний) - фото крок 10
Формуємо човник з довгою"кормою" , добре все скріплюємо, щоб човник втратила вигляд.
хачапурі більше сусідніх (класичний) - фото крок 11
Сирно-яєчну начинку розділіть на 4 частини, четверту частину покладіть всередину човники і утрамбуйте, посередині зробіть поглиблення (для сирого яйця). Формувати човники краще відразу на пергаменті, так легше переносити їх на деко. Дайте хвилин 15-20 вистоювання, змастіть білком або жовтком. Випікайте при температурі 220-240 градусів 15 хвилин.
хачапурі більше сусідніх (класичний) - фото крок 12
Дістаньте хачапурі з духовки, вбийте по яйцю в кожну човник і поверніть в духовку ще на 5-7 хвилин, білок повинен схопиться, а жовток повинен залишитися рідким.
хачапурі більше сусідніх (класичний) - фото крок 13
У готові гарячі хачапурі покладіть по тонкому шматочку масла і зелень.
хачапурі більше сусідніх (класичний) - фото крок 14
Пригощайтеся!

Схожі рецепти