Рецепт Хачапурі по-імеретинськи класичний фото

Хачапурі по-імеретинськи класичний
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На полуденок
Випічка, Страви з начинкою, Солоне

Хачапурі бувають різні: круглі, трикутні, у вигляді човника. І, звичайно, всі хачапурі виходять смачними і ситними. Перед вами рецепт, як приготувати хачапурі по-імеретинськи класичний.

Ця смачна хлібна коржик з начинкою з тягучого розплавленого сиру випікається в печі або духовці і подається гарячої. І нехай недосвідчені господинь не лякаються дріжджового тіста, тут все досить просто! всі подробиці, як приготувати хачапурі по-імеретинськи, дивіться в покроковому рецепті. Приємних вам клопоту на кухні!

  • Борошно - 210 грам
  • Вода - 125 грам
  • Дріжджі - 10 грам
  • Масло рослинне - 10 мілілітрів
  • Цукор - 1/2 чайних ложки
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Добре - 300 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Вершкове масло - 10 грам
хачапурі по-імеретинськи класичний - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти.
хачапурі по-імеретинськи класичний - фото крок 2
Дріжджі і цукор розведіть у теплій воді (t не вище 40 ° С), залиште на 15 хвилин до підняття пінної шапочки. Борошно просійте, зробіть поглиблення, додайте дріжджі, що підійшли, сіль і масло.
хачапурі по-імеретинськи класичний - фото крок 3
Замісити м'яке тісто, НЕ липнуче до рук. Помістіть його в миску, змащену маслом, накрийте харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 40 хвилин для підходу.
хачапурі по-імеретинськи класичний - фото крок 4
Тісто має збільшитися вдвічі.
хачапурі по-імеретинськи класичний - фото крок 5
Духовку поставте розігріватися при температурі 200-220 ° С. Тісто розімніть руками в круглу тонку коржика. Можна скористатися качалкою. Сир сулугуні натріть на крупній тертці, змішайте з 1 яйцем і 1 ст. L. Борошна. Ретельно вимісити до однорідності і розмістіть начинку по виноградному, трохи не доходячи до краю.
хачапурі по-імеретинськи класичний - фото крок 6
Зберіть тісто в мішечок, ретельно закріплюючи в центрі.
хачапурі по-імеретинськи класичний - фото крок 7
Переверніть заготовку швом вниз і розкачайте в круглу і максимально тонкий корж. У центрі зробіть невеликий отвір, щоб під час випікання виходив пар.
хачапурі по-імеретинськи класичний - фото крок 8
Поставте корж в розігріту духовку і випікайте протягом 18-20 хвилин. Ще гарячі хачапурі змастіть шматочком вершкового масла і подавайте до столу.
хачапурі по-імеретинськи класичний - фото крок 9
Смачного!

Схожі рецепти