Хачапурі по-імеретинськи класичний
(покроковий рецепт з фото)
Хачапурі бувають різні: круглі, трикутні, у вигляді човника. І, звичайно, всі хачапурі виходять смачними і ситними. Перед вами рецепт, як приготувати хачапурі по-імеретинськи класичний.
Ця смачна хлібна коржик з начинкою з тягучого розплавленого сиру випікається в печі або духовці і подається гарячої. І нехай недосвідчені господинь не лякаються дріжджового тіста, тут все досить просто! всі подробиці, як приготувати хачапурі по-імеретинськи, дивіться в покроковому рецепті. Приємних вам клопоту на кухні!
- Борошно - 210 грам
- Вода - 125 грам
- Дріжджі - 10 грам
- Масло рослинне - 10 мілілітрів
- Цукор - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Добре - 300 грам
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 10 грам
Підготуйте необхідні продукти.
Дріжджі і цукор розведіть у теплій воді (t не вище 40 ° С), залиште на 15 хвилин до підняття пінної шапочки. Борошно просійте, зробіть поглиблення, додайте дріжджі, що підійшли, сіль і масло.
Замісити м'яке тісто, НЕ липнуче до рук. Помістіть його в миску, змащену маслом, накрийте харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 40 хвилин для підходу.
Тісто має збільшитися вдвічі.
Духовку поставте розігріватися при температурі 200-220 ° С. Тісто розімніть руками в круглу тонку коржика. Можна скористатися качалкою. Сир сулугуні натріть на крупній тертці, змішайте з 1 яйцем і 1 ст. L. Борошна. Ретельно вимісити до однорідності і розмістіть начинку по виноградному, трохи не доходячи до краю.
Зберіть тісто в мішечок, ретельно закріплюючи в центрі.
Переверніть заготовку швом вниз і розкачайте в круглу і максимально тонкий корж. У центрі зробіть невеликий отвір, щоб під час випікання виходив пар.
Поставте корж в розігріту духовку і випікайте протягом 18-20 хвилин. Ще гарячі хачапурі змастіть шматочком вершкового масла і подавайте до столу.
Смачного!