Хачапурі по-імеретинськи
(покроковий рецепт з фото)
Смачні, соковиті, з ароматною скоринкою грузинські коржі з сиром - відмінна закуска або навіть блюдо на вечерю. Класичний рецепт хачапурі по-імеретинськи допоможе Вам приготувати їх прямо вдома.
Особливість хачапурі по імеретинськи - це тонкість тесту. За традицією його готують на мацоні. В принципі, можна приготувати і дріжджове тісто, але воно буде не таким ніжним і тонким. Тісто можна зробити заздалегідь: в мацоні потрібно влити олію, посолити, додати соду, а потім поступово замішувати, додаючи борошно. Тісто має вийти гладким, злегка липким. Для приготування хачапурі по імеретинськи раджу сир відповідно брати имеретинский - він соковитий і не сильно солоний.
- Maconi - 500 мілілітрів
- Борошно - 2-2, 5 склянки
- Олія соняшникова - 1, 5 Ст. Ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сир розсолу (имеретинский) - 500 грам
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 30 грам
Готуємо тепер начинку: розімніть сир виделкою, щоб не було грудочок. Додайте яйце, олія, перемішайте, дайте настоятися.
Тепер з тіста робимо коржики, викладаємо по середині начинку.
Защипало кінці, акуратно роблячи мішечок.
Потім так.
В кінці повинно вийти як на фото.
Тепер цей мішечок потрібно приплюснути.
Змащуємо сковороду маслом вершковим і вже на ній розгортає акуратно корж до країв.
У процесі смаження хачапурі по імеретинськи дуже важливий момент перекидання. Якщо велика сковорода і хачапурі - тоді раджу скористатися рушником: зі сковороди на нього, потім розгортаємо рушник і назад на сковороду.
Хачапурі по імеретинськи готові! Даємо їм охолонути і можна подавати, при бажанні можна змастити маслом вершковим. Смачного)