Рецепт Хачапурі по-імеретинськи фото

Хачапурі по-імеретинськи
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Молочні продукти , Сир
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Випічка
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Смачні, соковиті, з ароматною скоринкою грузинські коржі з сиром - відмінна закуска або навіть блюдо на вечерю. Класичний рецепт хачапурі по-імеретинськи допоможе Вам приготувати їх прямо вдома.

Опис приготування:

Особливість хачапурі по імеретинськи - це тонкість тесту. За традицією його готують на мацоні. В принципі, можна приготувати і дріжджове тісто, але воно буде не таким ніжним і тонким. Тісто можна зробити заздалегідь: в мацоні потрібно влити олію, посолити, додати соду, а потім поступово замішувати, додаючи борошно. Тісто має вийти гладким, злегка липким. Для приготування хачапурі по імеретинськи раджу сир відповідно брати имеретинский - він соковитий і не сильно солоний.

  • Maconi - 500 мілілітрів
  • Борошно - 2-2, 5 склянки
  • Олія соняшникова - 1, 5 Ст. Ложки
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Сир розсолу (имеретинский) - 500 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Вершкове масло - 30 грам
хачапурі по-імеретинськи - фото крок 1
Готуємо тепер начинку: розімніть сир виделкою, щоб не було грудочок. Додайте яйце, олія, перемішайте, дайте настоятися.
хачапурі по-імеретинськи - фото крок 2
Тепер з тіста робимо коржики, викладаємо по середині начинку.
хачапурі по-імеретинськи - фото крок 3
Защипало кінці, акуратно роблячи мішечок.
хачапурі по-імеретинськи - фото крок 4
Потім так.
хачапурі по-імеретинськи - фото крок 5
В кінці повинно вийти як на фото.
хачапурі по-імеретинськи - фото крок 6
Тепер цей мішечок потрібно приплюснути.
хачапурі по-імеретинськи - фото крок 7
Змащуємо сковороду маслом вершковим і вже на ній розгортає акуратно корж до країв.
хачапурі по-імеретинськи - фото крок 8
У процесі смаження хачапурі по імеретинськи дуже важливий момент перекидання. Якщо велика сковорода і хачапурі - тоді раджу скористатися рушником: зі сковороди на нього, потім розгортаємо рушник і назад на сковороду.
хачапурі по-імеретинськи - фото крок 9
Хачапурі по імеретинськи готові! Даємо їм охолонути і можна подавати, при бажанні можна змастити маслом вершковим. Смачного)

Схожі рецепти