Хачапурі більше сусідніх
(покроковий рецепт з фото)
Класика грузинської кухні - хачапурі. Багато хто знає, що приготувати хачапурі по-аджарський в домашніх умовах не так-то просто, однак мій рецепт вам допоможе успішно впоратися з цим завданням.
Цей рецепт хачапурі по-аджарський мені розповів мій знайомий товариш, працює в грузинському ресторані. Ці хлопці, повірте, знають толк в приготуванні грузинських страв. Я неодноразово пробувала у них хачапурі по-аджарський, це просто нереально смачно, словами не передати. Звичайно, для досягнення максимального ефекту, потрібно використовувати традиційний грузинський сир. Однак, якщо його знайти не вдалося, можна готувати зі звичайним сиром, все одно буде смачно. Отже, розповідаю як готувати хачапурі по-аджарський в домашніх умовах!
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Молоко - 1 Склянка
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
- Сир кавказький - 700 грам (або сулугуні)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Куряче яйце - 6-8 штук
- Крем - 3 Ст. Ложки
У глибоку миску просійте борошно. Буде ще краще, якщо ви борошно просеете двічі. Борошно збагатиться повітрям, що позитивно позначиться на тесті.
У склянці теплого молока розведіть швидкодіючі сухі дріжджі. Додайте до дріжджів цукор і сіль і дайте дріжджам прокинутися. На поверхні молока з'явиться пінна шапочка.
Влийте розведений дріжджі в борошно і замісіть тісто. Коли тісто вже буде добре замішано, влийте до тесту рослинне масло і знову замісити тісто. Миску з тестом затягніть плівкою і залиште на 2-3 годину.
Через час тісто підніметься і буде пишним. Тісто слід обмять.
Розділити тісто 6-10 частин. Я розділила тісто на 6 частин і у мене кожен хачапурі вийшов розміром з деко. Якщо вам такі гігантські хачапурі не потрібні, розділяйте тісто на більш дрібні шматочки. Найвдаліше на 10 частин.
Натріть на тертці сир. Додайте до нього кілька ложок сметани. Трохи меленого чорного перцю, коріандру і меленого уцхо-сунелі.
Одну частину тіста розкачати в пласт. Від краю до центру подверніте край тесту, надавши йому бортик. Закріпіть краю. На середину тесту викладіть частина сирної начинки.
Перенесіть підготовлений хачапурі на деко з папером для випічки. На кожен хачапурі викладіть кілька шматочків вершкового масла.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте хачапурі в духовці 7 хвилин.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте хачапурі в духовці 7 хвилин.
Дістаньте деко з духовки. На кожен хачапурі викладіть сире яйце. Яйце розбивати потрібно акуратно, щоб не пошкодити жовток. Поверніть деко в духовку. Запікайте ще 10 хвилин.
Подайте хачапурі по-аджарський до столу, прикрасивши зеленню. Чудові, смачні хачапурі готові.