Гювеч в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Є таке смачне балканське блюдо - тушковане м'ясо. Зазвичай його готують в горщику, але я вирішив спробувати рецепт приготування гювеч в мультиварці.
Основний інгредієнт страви - яловичина. М'ясо готується в першу чергу, потім можна приступити до підготовки овочів. Нижче представлений покроковий простий рецепт приготування гювеч в мультиварці:
1. Спочатку готуємо м'ясо. Нарізаємо яловичину дрібними кубиками, ретельно поливаємо соєвим соусом, додаємо сіль, перець і залишаємо на півгодини. Поки м'ясо маринується, займемося овочами.
2. Натираємо моркву на тертці.
3. Помідори очищаємо від шкірки і заважаємо блендером до стану пюре.
4. Дрібно нарізаємо гриби.
5. Нарізаємо картоплю кубиками.
6. Чистимо і нарізаємо баклажани соломкою, залишаємо в холодній воді на 10 хвилин.
7. Обсмажуємо м'ясо 20 хвилин в режимі «Випічка», потім тушкуємо 15 хвилин.
8. Коли м'ясо готове, засипаємо зверху овочі (верхнім шаром повинен бути картопля), заливаємо півсклянки води і ставимо в режим "випічка" з 40-60 хвилин.
- Яловичина - 200 грам
- Баклажан - 2 штуки
- Кабачок - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Помідор - 4 штуки
- Картопля - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Гриби - 200 грам (гливи, печериці, за смаком)
1. Спочатку готуємо м'ясо. Нарізаємо яловичину дрібними кубиками, ретельно поливаємо соєвим соусом, додаємо сіль, перець і залишаємо на півгодини. Поки м'ясо маринується, займемося овочами.
2. Натираємо моркву на тертці.
3. Помідори очищаємо від шкірки і заважаємо блендером до стану пюре.
4. Дрібно нарізаємо гриби.
5. Нарізаємо картоплю кубиками.
6. Чистимо і нарізаємо баклажани соломкою, залишаємо в холодній воді на 10 хвилин.
7. Обсмажуємо м'ясо 20 хвилин в режимі «Випічка», потім тушкуємо 15 хвилин.
8. Коли м'ясо готове, засипаємо зверху овочі (верхнім шаром повинен бути картопля), заливаємо півсклянки води і ставимо в режим "випічка" з 40-60 хвилин.