Рецепт Ачма з лаваша в мультиварці фото

Ачма з лаваша в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)

Грузинська кухня
Молочні продукти, Сир
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Випічка

Перед Вами рецепт приготування ачми з лаваша в мультиварці - одного з найбільш відомих грузинських страв, яке тепер можна приготувати набагато простіше і швидше, завдяки мультиварці!

Сирний пиріг або батон - досить популярна страва в Грузії. Процес приготування не особливо легкий, якщо слідувати всім правилам, робити ачму з тіста, а не лаваша. Але, на щастя, завжди можна полегшити собі завдання, використавши менш затратні інгредієнти) Для приготування ачми з лаваша в мультиварці рекомендую Вам використовувати два види сиру, один повинен бути твердих сортів. Адигейський сир можна замінити на бринзу або сулугуні за бажанням.

  • Лаваш - 2 штуки
  • Яйця - 2 штуки
  • Кефір - 0, 5 L
  • Адигейський сир - 300 грам
  • Твердий сир - 150 грам
  • Зелень кінзи - За смаком
  • Часник - 2-3 зубчиків
ачма з лаваша в мультиварці - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
ачма з лаваша в мультиварці - фото крок 2
Беремо один лаваш (він повинен бути досить великим), викладаємо його в мультиварку, краю повинні спокійно звисати.
ачма з лаваша в мультиварці - фото крок 3
Інший лаваш поріжте на квадратики.
ачма з лаваша в мультиварці - фото крок 4
Тепер займемося начинкою: натріть сир на тертці.
ачма з лаваша в мультиварці - фото крок 5
Сир добре перемішайте.
ачма з лаваша в мультиварці - фото крок 6
Збийте яйце з кефіром. Можна додати подрібнений часник і зелень, якщо є бажання.
ачма з лаваша в мультиварці - фото крок 7
Вмочуємо квадратики лаваша в цю суміш.
ачма з лаваша в мультиварці - фото крок 8
Починаємо викладати шари майбутньої ачми в мультиварці. І перший шар - це змочений лаваш.
ачма з лаваша в мультиварці - фото крок 9
Зверху - сир.
ачма з лаваша в мультиварці - фото крок 10
Так чергуємо, поки не закінчиться лаваш і сир. Потім закриваємо краю нашого першого лаваша, зверху полийте залишками кефіру яєчної суміші.
ачма з лаваша в мультиварці - фото крок 11
Тепер ставимо режим "випічка" з 60 хвилин, після сигналу - переверніть пиріг акуратно і теж в режимі "випічка" потримайте хвилин 20. Готову ачму можна змастити маслом перед подачею. Смачного)

Схожі рецепти