Ачма з лаваша в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Перед Вами рецепт приготування ачми з лаваша в мультиварці - одного з найбільш відомих грузинських страв, яке тепер можна приготувати набагато простіше і швидше, завдяки мультиварці!
Сирний пиріг або батон - досить популярна страва в Грузії. Процес приготування не особливо легкий, якщо слідувати всім правилам, робити ачму з тіста, а не лаваша. Але, на щастя, завжди можна полегшити собі завдання, використавши менш затратні інгредієнти) Для приготування ачми з лаваша в мультиварці рекомендую Вам використовувати два види сиру, один повинен бути твердих сортів. Адигейський сир можна замінити на бринзу або сулугуні за бажанням.
- Лаваш - 2 штуки
- Яйця - 2 штуки
- Кефір - 0, 5 L
- Адигейський сир - 300 грам
- Твердий сир - 150 грам
- Зелень кінзи - За смаком
- Часник - 2-3 зубчиків
Підготуйте всі інгредієнти.
Беремо один лаваш (він повинен бути досить великим), викладаємо його в мультиварку, краю повинні спокійно звисати.
Інший лаваш поріжте на квадратики.
Тепер займемося начинкою: натріть сир на тертці.
Сир добре перемішайте.
Збийте яйце з кефіром. Можна додати подрібнений часник і зелень, якщо є бажання.
Вмочуємо квадратики лаваша в цю суміш.
Починаємо викладати шари майбутньої ачми в мультиварці. І перший шар - це змочений лаваш.
Зверху - сир.
Так чергуємо, поки не закінчиться лаваш і сир. Потім закриваємо краю нашого першого лаваша, зверху полийте залишками кефіру яєчної суміші.
Тепер ставимо режим "випічка" з 60 хвилин, після сигналу - переверніть пиріг акуратно і теж в режимі "випічка" потримайте хвилин 20. Готову ачму можна змастити маслом перед подачею. Смачного)