Гуляш з баранини з підливою
(покроковий рецепт з фото)
Ніжна і соковита баранина в густий підливі - побалуйте себе смачним блюдом. Готується дуже просто, а виходить дійсно смачно.
Багато людей зневажливо ставляться до баранини, запах їм не подобається. Просто вони не вміють готувати баранину, ось і знаходять негатив. Я пропоную вам рецепт приготування гуляшу з баранини з підливою. Смак цієї страви вразить вас, обіцяю. Рецепт досить простий, інгредієнти цілком доступні. Розповідаю, як приготувати гуляш з баранини з підливою. Смачного!
- Баранина - 1 кілограм
- Шпик - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Вино сухе червоне - 150 мілілітрів
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Обкладинка - 1 щіпка
- Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки (за смаком)
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
М'якоть баранини нарізаємо на невеликі шматочки.
Шпик нарізаємо тонкими смужками, часник дрібно рубаємо ножем.
Чистимо цибулю та нарізаємо кубиками.
Готувати гуляш будемо у великій сковороді. Розігріваємо сковороду з маслом і підсмажуємо шпик, потім додаємо до нього нарізану цибулю і часник.
Коли цибуля зарум'яниться, викладаємо на сковороду баранину.
Солимо, перчим. Обсмажуємо, весь час помішувати.
Коли шматочки м'яса обсмажаться, додаємо борошно, перемішуємо і обсмажуємо хвилину-півтори. Потім наливаємо склянку води або бульйон, накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо приблизно 30-35 хвилин на невеликому вогні.
Потім додаємо томатну пасту, вино і корицю. Добре перемішуємо, накриваємо кришкою і готуємо ще хвилин 20.
Знімаємо кришку зі сковороди і, помішуючи, випаровуємо підливу, щоб вона стала густою. Пробуємо на сіль, якщо треба - додаємо.