Грушево-яблучні кекси
(покроковий рецепт з фото)
Скучили за яблучним пирогів? Або хочете побачити їх в новому прочитанні? Тоді вам сподобається мій рецепт. Начебто знайомі продукти, але випічка вийшла несподіваною, до смаку дітям і дорослим.
Тут оригінально і тісто, і начинка. Кекси будемо запікати в формочках для маффінів і зовсім не так, як ви звикли. Основа буде пісочна, в яку ми викладемо фрукти, заздалегідь погашені. Також можете зробити прикраса зверху.
- Борошно пшеничне - 150 грам
- Борошно пшеничне цільнозернових - 180 грам
- Какао - 20 грам
- Тростинний цукор - 210 грам(150 г - в тісто, 60 г - в начинку)
- Кокосове молоко - 100 мілілітрів
- Вода - 105 мілілітрів(90 мл - в тісто, 15 мл - в начинку)
- Яблуко - 100 грам
- Груша - 350 грам
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки(1 немає. L. - в тісто, 1 немає. L. - в начинку)
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Сода - 0, 25 чайних ложки
- Сіль - 2 щіпки(1 щіпка - в сіль, 1 щіпка - в начинку)
- Яблучне пюре - 2 Ст. Ложки
- Кориця мелена - 0, 25 чайних ложки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Цедра лимону - 1 Ст. Ложка
1. Для початку просійте через сито всю муку для тіста. Потім додайте до неї соду, сіль і розпушувач.
2. Далі додайте кокосове масло, воду, какао, цукор і ванілін.
3. Замішайте тісто. Приберіть його на 2 години в холодильник в харчовій плівці.
4. У цей час зробіть начинку. Дрібно наріжте яблуко і груші.
5. У глибокій сковороді розігрійте цукор, воду і цедру лимона.
6. Закарамелізуется суміш, а потім додайте масло. Розплавте його.
7. Потім додайте в сковороду фрукти, ванілін, корицю і пюре.
8. Гасіть інгредієнти 6 хвилин, помішуючи. Потім суміш остудіть.
9. Після цього готове тісто розкладіть по формах, попередньо його розкотивши.
10. У центр викладіть фруктову начинку. Укрийте її залишками тіста зверху.
11. Запікайте кекси 35 хвилин при 200 градусах в духовці. Приємного чаювання!