Рецепт Грушево-лимонний пиріг фото

Грушево-лимонний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Тісто , Фрукти , Груша
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

До чаю для сім'ї та гостей хочу запропонувати вам спекти чудовий пиріг. Насичений смак і аромат точно нікого не залишить байдужим! Та й сам процес зовсім нескладний, так що спробувати точно варто.

Опис приготування:

Перед вами класна ідея, як приготувати грушево-лимонний пиріг. Фруктові пюре найкраще зробити заздалегідь, це здорово економить час на кухні. Карамельний сироп - чудове доповнення до пирога. Така випічка однозначно урізноманітнює ваше меню, так що пробуйте.

  • Мед - 1 Чайна ложка (соус)
  • Сік лимона - 1 Ст. Ложка (соус)
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка (соус)
  • Яйце - 3 штуки
  • Мед - 200 грам
  • Лимонне пюре - 100 грам
  • Грушеве пюре - 100 грам
  • Борошно - 200 грам (ідеально - мигдальна)
  • Мак - 50 грам
  • Груша - 2 штуки
грушево-лимонний пиріг - фото крок 1
1. Для початку потрібно зробити пюре. Насамперед проваріть до м'якості лимон цілком (хвилин 15-25). Остудіть, наріжте четвертинками, видаліть кісточки і подрібніть в блендері.
грушево-лимонний пиріг - фото крок 2
2. Очищену грушу наріжте кубиками, проваріть в сотейнику або мікрохвильовці до м'якості. Також подрібніть в пюре.
грушево-лимонний пиріг - фото крок 3
3. Жароміцних форму змажте маслом і присипте борошном або манною крупою.
грушево-лимонний пиріг - фото крок 4
4. Для приготування соусу з'єднайте розтоплене вершкове масло, мідь, сік лимона.
грушево-лимонний пиріг - фото крок 5
5. Вилийте соус в форму. Зверху викладіть нарізану часточками грушу.
грушево-лимонний пиріг - фото крок 6
6. Яйця з медом збийте до пишності.
грушево-лимонний пиріг - фото крок 7
7. Додайте лимонне і грушеве пюре, продовжуйте збивати ще 2-3 хвилини. Всипте просіяне борошно, додайте мак.
грушево-лимонний пиріг - фото крок 8
8. Викладіть тісто, розрівняйте і відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте до рум'яності.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти