Грушево-лимонний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
До чаю для сім'ї та гостей хочу запропонувати вам спекти чудовий пиріг. Насичений смак і аромат точно нікого не залишить байдужим! Та й сам процес зовсім нескладний, так що спробувати точно варто.
Перед вами класна ідея, як приготувати грушево-лимонний пиріг. Фруктові пюре найкраще зробити заздалегідь, це здорово економить час на кухні. Карамельний сироп - чудове доповнення до пирога. Така випічка однозначно урізноманітнює ваше меню, так що пробуйте.
- Мед - 1 Чайна ложка (соус)
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка (соус)
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка (соус)
- Яйце - 3 штуки
- Мед - 200 грам
- Лимонне пюре - 100 грам
- Грушеве пюре - 100 грам
- Борошно - 200 грам (ідеально - мигдальна)
- Мак - 50 грам
- Груша - 2 штуки
![грушево-лимонний пиріг - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/grushevo-limonnii_pirog-448800.webp)
1. Для початку потрібно зробити пюре. Насамперед проваріть до м'якості лимон цілком (хвилин 15-25). Остудіть, наріжте четвертинками, видаліть кісточки і подрібніть в блендері.
![грушево-лимонний пиріг - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/grushevo-limonnii_pirog-448801.webp)
2. Очищену грушу наріжте кубиками, проваріть в сотейнику або мікрохвильовці до м'якості. Також подрібніть в пюре.
![грушево-лимонний пиріг - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/grushevo-limonnii_pirog-448802.webp)
3. Жароміцних форму змажте маслом і присипте борошном або манною крупою.
![грушево-лимонний пиріг - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/grushevo-limonnii_pirog-448803.webp)
4. Для приготування соусу з'єднайте розтоплене вершкове масло, мідь, сік лимона.
![грушево-лимонний пиріг - фото крок 5](https://kuhari.com.ua/img/grushevo-limonnii_pirog-448805.webp)
5. Вилийте соус в форму. Зверху викладіть нарізану часточками грушу.
![грушево-лимонний пиріг - фото крок 6](https://kuhari.com.ua/img/grushevo-limonnii_pirog-448810.webp)
6. Яйця з медом збийте до пишності.
![грушево-лимонний пиріг - фото крок 7](https://kuhari.com.ua/img/grushevo-limonnii_pirog-448813.webp)
7. Додайте лимонне і грушеве пюре, продовжуйте збивати ще 2-3 хвилини. Всипте просіяне борошно, додайте мак.
![грушево-лимонний пиріг - фото крок 8](https://kuhari.com.ua/img/grushevo-limonnii_pirog-448818.webp)
8. Викладіть тісто, розрівняйте і відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте до рум'яності.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!