Грушево-лимонний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
До чаю для сім'ї та гостей хочу запропонувати вам спекти чудовий пиріг. Насичений смак і аромат точно нікого не залишить байдужим! Та й сам процес зовсім нескладний, так що спробувати точно варто.
Перед вами класна ідея, як приготувати грушево-лимонний пиріг. Фруктові пюре найкраще зробити заздалегідь, це здорово економить час на кухні. Карамельний сироп - чудове доповнення до пирога. Така випічка однозначно урізноманітнює ваше меню, так що пробуйте.
- Мед - 1 Чайна ложка (соус)
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка (соус)
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка (соус)
- Яйце - 3 штуки
- Мед - 200 грам
- Лимонне пюре - 100 грам
- Грушеве пюре - 100 грам
- Борошно - 200 грам (ідеально - мигдальна)
- Мак - 50 грам
- Груша - 2 штуки
1. Для початку потрібно зробити пюре. Насамперед проваріть до м'якості лимон цілком (хвилин 15-25). Остудіть, наріжте четвертинками, видаліть кісточки і подрібніть в блендері.
2. Очищену грушу наріжте кубиками, проваріть в сотейнику або мікрохвильовці до м'якості. Також подрібніть в пюре.
3. Жароміцних форму змажте маслом і присипте борошном або манною крупою.
4. Для приготування соусу з'єднайте розтоплене вершкове масло, мідь, сік лимона.
5. Вилийте соус в форму. Зверху викладіть нарізану часточками грушу.
6. Яйця з медом збийте до пишності.
7. Додайте лимонне і грушеве пюре, продовжуйте збивати ще 2-3 хвилини. Всипте просіяне борошно, додайте мак.
8. Викладіть тісто, розрівняйте і відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте до рум'яності.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!