Грушево-м'ятний компот
(покроковий рецепт з фото)
Як то кажуть, - «Літо-зиму годує». Тому робимо заготовки і не тільки овочеві, але і фруктові! Взимку так приємно згадати про літо. А цей компот вже точно наповнить Ваш будинок ароматом літа.
Цей компот має прекрасний, не зовсім звичайний смак і аромат за рахунок додавання м'яти. Якщо збільшити кількість цукру в 2 рази, то його можна буде розводити звичайною газованою водою і у Вас вийде чудовий лимонад. Пригощайтеся!
- Груша - 2.5 кілограма
- Цукор - 3 склянки
- Вода - 3 L
- М'ята - 1 пучок
- Лимонна кислота - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Налийте в таз воду, покладіть цукор і лимонну кислоту. Доведіть до кипіння.
Вимийте груші і наколи зубочисткою в декількох місцях. Покладіть в таз. Доведіть до кипіння і приберіть з вогню. Закрийте кришкою і залиште до повного охолодження.
Розкладіть груші по стерилізованих банках. Додайте чисті гілочки м'яти.
Доведіть сироп до кипіння і кип'ятіть протягом 5 хвилин. Залийте в банки, закатати і укутайте до охолодження.
Смачного!