Рецепт Грушево-м'ятний компот фото

Грушево-м'ятний компот
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Груша
Вегетаріанське харчування
Літні
Заготовки , Напої , Консервація , Компоти
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 12 г. 40 хв.

Як то кажуть, - «Літо-зиму годує». Тому робимо заготовки і не тільки овочеві, але і фруктові! Взимку так приємно згадати про літо. А цей компот вже точно наповнить Ваш будинок ароматом літа.

Опис приготування:

Цей компот має прекрасний, не зовсім звичайний смак і аромат за рахунок додавання м'яти. Якщо збільшити кількість цукру в 2 рази, то його можна буде розводити звичайною газованою водою і у Вас вийде чудовий лимонад. Пригощайтеся!

  • Груша - 2.5 кілограма
  • Цукор - 3 склянки
  • Вода - 3 L
  • М'ята - 1 пучок
  • Лимонна кислота - 1 Чайна ложка
грушево-м'ятний компот - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
грушево-м'ятний компот - фото крок 2
Налийте в таз воду, покладіть цукор і лимонну кислоту. Доведіть до кипіння.
грушево-м'ятний компот - фото крок 3
Вимийте груші і наколи зубочисткою в декількох місцях. Покладіть в таз. Доведіть до кипіння і приберіть з вогню. Закрийте кришкою і залиште до повного охолодження.
грушево-м'ятний компот - фото крок 4
Розкладіть груші по стерилізованих банках. Додайте чисті гілочки м'яти.
грушево-м'ятний компот - фото крок 5
Доведіть сироп до кипіння і кип'ятіть протягом 5 хвилин. Залийте в банки, закатати і укутайте до охолодження.
грушево-м'ятний компот - фото крок 6
Смачного!

Схожі рецепти