Рецепт Грушево-яблучний пиріг фото

Грушево-яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно , Фрукти , Яблука , Груша
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Тонке хрустке тісто, велика кількість солодкої начинки і пряні нотки. У мене вже слинка потекла, а у вас? Якщо так, то вам сподобається ця випічка. Трохи незвичайна, але вельми проста. Читайте!

Опис приготування:

Прочитайте про те, як приготувати грушево-яблучний пиріг. Що в ньому незвичайного? У наповнення доданий свіжий чебрець і трохи бренді, це і дало такий цікавий смак. У поєднанні з нейтральним тестом виходить"вау" ефект. Інші фрукти сюди не підійдуть, так як необхідна спочатку тверда текстура.

  • Борошно - 300 грам
  • Цукор білий - 80 грам(15 г - в тісто, 65 г - в начинку)
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Крижана вода - 240 мілілітрів
  • Яблуко - 3 штуки
  • Груша - 3 штуки
  • Чебрець свіжий, гілочка - 2-3 штук
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
  • Бренді - 1 Ст. Ложка
  • Кукурудзяний крохмаль - 1, 5 Ст. Ложки
  • Яєчний жовток - 1 штука
  • Сіль - 1, 25 чайних ложки(1 немає. Ложка - в тісто, 0, 25 немає. Ложки - в начинку)
грушево-яблучний пиріг - фото крок 1
1. Борошно, можете використовувати будь-яку, змішайте з сіллю і цукром. Також додайте холодне масло кубиками. Потім влийте воду частинами.
грушево-яблучний пиріг - фото крок 2
2. Замішайте тісто руками. Розділіть його на 2 частини, одна повинна бути побільше. Приберіть кожну в харчову плівку. Залиште тісто в холодильнику на 1 час.
грушево-яблучний пиріг - фото крок 3
3. Приготуйте начинку. Наріжте фрукти тонкими шматочками. Чебрець порвіть.
грушево-яблучний пиріг - фото крок 4
4. Потім до яблук і груш додайте бренді, сік, чебрець, сіль, цукор і крохмаль.
грушево-яблучний пиріг - фото крок 5
5. Більшу частину готового тіста розкачати в пласт. Викладіть його в круглу форму для випічки. Всередину покладіть начинку.
грушево-яблучний пиріг - фото крок 6
6. Тепер найскладніше. З тесту зробіть смужки, і красиво розкладіть їх на начинку сіткою. Збоку тісто з'єднайте між собою. Змастіть тісто збитим жовтком. Зверху можете додати трохи цукру.
грушево-яблучний пиріг - фото крок 7
7. Запікайте пиріг при 190 градусах в духовці протягом 30 хвилин. Приємного чаювання!

Схожі рецепти