Грушево-яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Тонке хрустке тісто, велика кількість солодкої начинки і пряні нотки. У мене вже слинка потекла, а у вас? Якщо так, то вам сподобається ця випічка. Трохи незвичайна, але вельми проста. Читайте!
Прочитайте про те, як приготувати грушево-яблучний пиріг. Що в ньому незвичайного? У наповнення доданий свіжий чебрець і трохи бренді, це і дало такий цікавий смак. У поєднанні з нейтральним тестом виходить "вау" ефект. Інші фрукти сюди не підійдуть, так як необхідна спочатку тверда текстура.
- Борошно - 300 грам
- Цукор білий - 80 грам(15 г - в тісто, 65 г - в начинку)
- Вершкове масло - 200 грам
- Крижана вода - 240 мілілітрів
- Яблуко - 3 штуки
- Груша - 3 штуки
- Чебрець свіжий, гілочка - 2-3 штук
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Бренді - 1 Ст. Ложка
- Кукурудзяний крохмаль - 1, 5 Ст. Ложки
- Яєчний жовток - 1 штука
- Сіль - 1, 25 чайних ложки(1 немає. Ложка - в тісто, 0, 25 немає. Ложки - в начинку)
1. Борошно, можете використовувати будь-яку, змішайте з сіллю і цукром. Також додайте холодне масло кубиками. Потім влийте воду частинами.
2. Замішайте тісто руками. Розділіть його на 2 частини, одна повинна бути побільше. Приберіть кожну в харчову плівку. Залиште тісто в холодильнику на 1 час.
3. Приготуйте начинку. Наріжте фрукти тонкими шматочками. Чебрець порвіть.
4. Потім до яблук і груш додайте бренді, сік, чебрець, сіль, цукор і крохмаль.
5. Більшу частину готового тіста розкачати в пласт. Викладіть його в круглу форму для випічки. Всередину покладіть начинку.
6. Тепер найскладніше. З тесту зробіть смужки, і красиво розкладіть їх на начинку сіткою. Збоку тісто з'єднайте між собою. Змастіть тісто збитим жовтком. Зверху можете додати трохи цукру.
7. Запікайте пиріг при 190 градусах в духовці протягом 30 хвилин. Приємного чаювання!