Грудка в лаваші
(покроковий рецепт з фото)
Дуже люблю робити смачні закуски, наприклад, шаурму, конвертики з лаваша і багато іншого. Розповім, як приготувати грудку в лаваші. Її можна їсти вже відразу, але краще відправити в холодильник.
У лаваш можна загорнути будь-яку начинку, завдяки такій універсальності він і полюбився багатьом. Лаваш найчастіше купую вже готовий в магазині, але при бажанні його можна зробити самостійно. Таке блюдо добре підходить для швидкого перекусу на роботі або в школі. Воно ситне, смачне і поживне.
- Куряча грудка - 1 штука
- Салат - За смаком
- Сир - 50 грам
- Томати - 2 штуки
- Яйця - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Винний оцет - За смаком
- Оливкова олія - За смаком
- Часниковий соус - За смаком
- Лаваш - 1 штука
- Спеції - За смаком

1. Куриную грудку мою, витираю і розрізаю на 2 частини, перекладаю в тарілку.

2. У миску наливаю кілька ложок винного оцту, додаю спеції (за смаком) і каррі, перемішую.

3. Приготовленої сумішшю заливаю грудку в тарілці і залишаю на півгодини для маринування.

4. Сковороду ставлю на вогонь, наливаю оливкова олія і викладаю курячу грудку, обсмажую з двох боків до рум'яної скоринки, близько 1 хвилини з кожного боку.

5. Курячі грудки притискаю важком і смажу ще близько 15 хвилин.

6. Готова грудка виходить рум'яної, із золотистою скоринкою, перекладаю її на дошку.

7. Нарізаю грудку шматочками товщиною 1 сантиметр.

8. Яйце відварюю, потім поділяю на дольки.

9. Твердий сир нарізаю тонкими пластинками.

10. Болгарський перець мою, потім розрізаю на 2 частини та вичищаю насіння, нарізаю його скибочками.

11. Томати мою і витираю, відрізаю плодоніжки і розрізаю часточками.

12. Лаваш розкладаю на столі, змащую його часниковим соусом, салатні листя мою і викладаю на одну сторону лаваша, потім кладу сир, нарізану курку, перець і помідори, викладаю яйця і посипаю спеціями.

13. Загортаю один і другий краю, щоб начинка не випала.

14. Повертаю лаваш щільно рулетом, і відправляю на 2 години в холодильник, потім розрізаю на частини і подаю до столу.