Рецепт Грінки з печерицями фото

Грінки з печерицями
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби , Печериці
Пісні страви
На полуденок , На швидку руку , На сніданок
Грінки
Кількість порцій: 4
Час приготування: 20 хв.

Ароматні, хрусткі грінки з печерицями - це прекрасна закуска, застосовна як в буденному, так і в святковій кулінарії. Швидко, просто, ситно і дуже смачно.

Опис приготування:

З чим я тільки не пробувала готувати грінки - і з рибними, і з м'ясними, з сирними, і з овочевими начинками. І за своїми спостереженнями можу сказати, що найбільшим успіхом у нас на столі завжди користуються грінки з печерицями. Ці грінки виходять дуже ситними і ароматними, подавати їх можна як гарячими, так і холодними. Ставити такі грінки можна і на святковий стіл - вони там не загубляться і розійдуться зі столу досить швидко. Перевірено особисто

  • Житній хліб - 4 скибочки
  • Філе куряче відварене - 100 грам
  • Печериці - 150 грам
  • Чебрець сушений (гілочка) - 1 штука
  • Сир твердих сортів - 70 грам
  • Вершкове масло - 1 Чайна ложка
грінки з печерицями - фото крок 1
Насамперед відварене куряче м'ясо і свіжі гриби наріжемо на дрібні шматочки.
грінки з печерицями - фото крок 2
Скибочки хліба кладемо на суху сковороду і на середньому вогні підсушують до утворення невеликої скоринки. Якщо будуть підгорати - капніть трохи олії, але небагато.
грінки з печерицями - фото крок 3
Тепер в тій же сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо курку, печериці та гілочку чебрецю. Помішуючи, обсмажуємо до готовності грибів. Маса повинна зменшитися приблизно в 3 рази в обсязі - печериці сильно ужаріваются.
грінки з печерицями - фото крок 4
Деко застилає пергаментним папером. Викладаємо на деко шматочки хліба, на хліб викладаємо грибну начинку, зверху присипаємо тертим сиром.
грінки з печерицями - фото крок 5
Запікаємо близько 10 хвилин в духовці - щоб розплавився сир. Грінки з печерицями готові!

Схожі рецепти