Грінки з печерицями
(покроковий рецепт з фото)
Ароматні, хрусткі грінки з печерицями - це прекрасна закуска, застосовна як в буденному, так і в святковій кулінарії. Швидко, просто, ситно і дуже смачно.
З чим я тільки не пробувала готувати грінки - і з рибними, і з м'ясними, з сирними, і з овочевими начинками. І за своїми спостереженнями можу сказати, що найбільшим успіхом у нас на столі завжди користуються грінки з печерицями. Ці грінки виходять дуже ситними і ароматними, подавати їх можна як гарячими, так і холодними. Ставити такі грінки можна і на святковий стіл - вони там не загубляться і розійдуться зі столу досить швидко. Перевірено особисто
- Житній хліб - 4 скибочки
- Філе куряче відварене - 100 грам
- Печериці - 150 грам
- Чебрець сушений (гілочка) - 1 штука
- Сир твердих сортів - 70 грам
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
Насамперед відварене куряче м'ясо і свіжі гриби наріжемо на дрібні шматочки.
Скибочки хліба кладемо на суху сковороду і на середньому вогні підсушують до утворення невеликої скоринки. Якщо будуть підгорати - капніть трохи олії, але небагато.
Тепер в тій же сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо курку, печериці та гілочку чебрецю. Помішуючи, обсмажуємо до готовності грибів. Маса повинна зменшитися приблизно в 3 рази в обсязі - печериці сильно ужаріваются.
Деко застилає пергаментним папером. Викладаємо на деко шматочки хліба, на хліб викладаємо грибну начинку, зверху присипаємо тертим сиром.
Запікаємо близько 10 хвилин в духовці - щоб розплавився сир. Грінки з печерицями готові!