Рецепт Гречотто з грибами фото

Гречотто з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Гриби , Гречка
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Гречотто - це різотто, тільки з гречки. У цьому рецепті я пропоную вам спробувати гречетто з грибами - знайому гречку з грибами, але на італійський манер.

Опис приготування:

Нижче я розповім докладніше, як приготувати гречотто з грибами. Замість шампіньйонів можна взяти лісові гриби, наприклад, білі. Їх потрібно буде попередньо відварити. Блюдо виходить вершковим, з приємною кремовою текстурою, і дуже смачним! Беріть на замітку, відмінний рецепт, щоб урізноманітнити повсякденне меню.

  • Овочевий бульйон - 500 мілілітрів
  • Вино біле - 100 мілілітрів (сухе)
  • Гречка - 1 Склянка
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
  • Вершки - 4 Ст. Ложки(10% жирності)
  • Сир - 50 грам
  • Чебрець - 1/3 чайних ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Часник - 2 зубчики
  • Печериці - 150 грам
гречотто з грибами - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
гречотто з грибами - фото крок 2
Обсмажте на сковороді дрібно порубаний ріпчасту цибулю і часник. Додайте чебрець.
гречотто з грибами - фото крок 3
Печериці помийте і наріжте скибочками. Обсмажуйте їх з цибулею і часником 7 хвилин.
гречотто з грибами - фото крок 4
Додайте промиту гречку і обсмажуйте ще 5 хвилин.
гречотто з грибами - фото крок 5
Потім тонкою цівкою, частина, вливайте гарячий бульйон. Додати сіль, накрийте кришкою і тушкуйте на середньому вогні 25-30 хвилин.
гречотто з грибами - фото крок 6
Коли бульйон вбереться в крупу, додайте вино. Потім, коли вино випарується, додайте підігріті вершки. Перемішайте. І відразу додайте дрібно натертий сир. Тушкуйте все разом, поки сир не розплавиться.
гречотто з грибами - фото крок 7
Гречотто з грибами готове, смачного!

Схожі рецепти