Гречотто з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Гречотто - це різотто, тільки з гречки. У цьому рецепті я пропоную вам спробувати гречетто з грибами - знайому гречку з грибами, але на італійський манер.
Нижче я розповім докладніше, як приготувати гречотто з грибами. Замість шампіньйонів можна взяти лісові гриби, наприклад, білі. Їх потрібно буде попередньо відварити. Блюдо виходить вершковим, з приємною кремовою текстурою, і дуже смачним! Беріть на замітку, відмінний рецепт, щоб урізноманітнити повсякденне меню.
- Овочевий бульйон - 500 мілілітрів
- Вино біле - 100 мілілітрів (сухе)
- Гречка - 1 Склянка
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Вершки - 4 Ст. Ложки(10% жирності)
- Сир - 50 грам
- Чебрець - 1/3 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Часник - 2 зубчики
- Печериці - 150 грам

Підготуйте всі інгредієнти.

Обсмажте на сковороді дрібно порубаний ріпчасту цибулю і часник. Додайте чебрець.

Печериці помийте і наріжте скибочками. Обсмажуйте їх з цибулею і часником 7 хвилин.

Додайте промиту гречку і обсмажуйте ще 5 хвилин.

Потім тонкою цівкою, частина, вливайте гарячий бульйон. Додати сіль, накрийте кришкою і тушкуйте на середньому вогні 25-30 хвилин.

Коли бульйон вбереться в крупу, додайте вино. Потім, коли вино випарується, додайте підігріті вершки. Перемішайте. І відразу додайте дрібно натертий сир. Тушкуйте все разом, поки сир не розплавиться.

Гречотто з грибами готове, смачного!