Гратен зі свининою
(покроковий рецепт з фото)
Спробуйте приготувати гратен зі свининою, локшиною і цвітною капустою. Блюдо запікається під хрусткою сирною скоринкою. Дуже смачно і красиво. Ідеально підійде для обіднього столу на всю сім'ю!
Незважаючи на безліч інгредієнтів і кроків приготування, все робиться дуже швидко і досить просто. Локшину для рецепта можна відварити заздалегідь. Цвітну капусту додайте за бажанням, я додав, т.К. Хотілося її кудись використовувати. Запам'ятовуйте, як приготувати гратен зі свининою, і радуйте своїх близьких!
- Локшина - 300 грам
- Свинина - 300 грам
- Вершки - 200 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Сир плавлений - 4 Ст. Ложки
- Сир твердий - 100 грам
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Цвітна капуста - 100 грам
Нарізаємо свинину шматочками.
Розігріваємо в сковороді вершкове масло. Обсмажуємо в ньому м'ясо до золотистої скоринки.
Потім перекладаємо його в форму для запікання. На сковороді обсмажуємо подрібнену цибулю до легкої золотистої. Потім засипаємо борошно і смажимо ще 2 хвилини.
Вливаємо вершки, тушкуємо ще 5 хвилин.
Локшину відваріть до готовності в киплячій підсоленій воді.
У вершково-цибулевий соус кладемо гірчицю, перемішуємо. Поливаємо соусом свинину, яка вже лежить в формі для запікання.
Зверху викладаємо кольорову капусту.
Тут же кладемо відварену локшину.
Присипаємо тертим плавленим і твердим сирами. Відправляємо в духовку на 25 хвилин, температура - 200 градусів.
Готово!
Смачного!