Гранатовий соус
(покроковий рецепт з фото)
Гранатовий соус - це дуже популярний в Азербайджані та Ізраїлі соус, зазвичай подається до м'ясних страв.
Суть приготування гранатового соусу - це, по суті, уваривание гранатового соку з різними інгредієнтами. Від цих інгредієнтів і залежить, яким вийде соус. В даному випадку, соус виходить пряний, кисло-солодкий і дуже насичений. Прекрасно поєднується з усіма видами м'яса - свининою, яловичиною, телятиною, птахом. До риби подавати гранатовий соус не рекомендую.
- Гранат - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Вино червоне сухе - 100 мілілітрів
- Бульйон курячий - 150 мілілітрів
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Чебрець сушений - - За смаком
Гранат розрізаємо на чотири частини і очищаємо від шкірки. З 3/4 граната вичавлюємо гранатовий сік. Половину гранатового соку змішуємо з червоним вином, додаємо чебрець і сіль. Перемішуємо.
Кладемо соус в каструлю або сковороду і уварюємо на середньому вогні приблизно 10 хвилин.
Потім наливаємо до соусу курячий бульйон і продовжуємо уварювали ще 10 хвилин. Соус повинен починати густіти.
Тепер додаємо в соус сік 1/4 граната і дрібно-дрібно нарізану цибулю. Продовжуємо уварювали на середньому вогні, поки не набуде потрібної консистенції. Потім соус охолоджуємо і подаємо. Приємного!