Привіт «Гранатовий браслет»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви готові дивувати і підкорювати за допомогою кулінарії, вам неодмінно потрібно дізнатися, як приготувати салат "гранатовий браслет" . Стиглий гранат в поєднанні з курочкою, овочами і горіхами творить чудеса!
Безсумнівно, головною фішкою даного салату є його бездоганна форма, нагадує браслет. У традиційному рецепті овочі варяться у воді, я ж вважаю за краще їх запікати. Мені здається, що в такому вигляді салат виходить більш вдалим, а інгредієнти соковитіше. Вдалого приготування!
- Куряче філе - 300 грам
- Картопля - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Горіх грецький - 50 грам
- Гранат - 1 штука
- Майонез - 100 грам
- Оцет винний червоний - 50 мілілітрів
- Чебрець - За смаком
- Розмарин - За смаком
- Буряк - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
Ретельно промийте буряк і картопля, морква. Кладемо овочі на лист фольги, присипаємо розмарином і чебрецем, скроплюємо маслом.
Щільно обертаємо овочі фольгою і кладемо на деко. Запікаємо в духовці 50 хвилин, температура - 180 градусів.
Подрібнюємо цибулю. Заливаємо його винним оцтом і залишаємо маринуватися на 1 час.
Курячі грудки промийте та висушіть. Потім полийте трохи маслом і присипте сіллю і перцем.
Обсмажте грудку на рослинному маслі по 5 хвилин з кожного боку.
З'єднуємо майонез з пропущеним через прес часником.
Обмащуємо майонезной сумішшю обсмажену курочку. Ми залишаємо на півгодини.
Нарізаємо куряче м'ясо невеликими кубиками.
Починаємо збирати салат. По центру широкого страви встановіть кулінарне кільце (стакан / вазу). Запечена картопля очистіть і натріть на тертці. Акуратним рівним шаром викладаємо картопля навколо кільця.
Змащуємо картопляний шар майонезом. Тепер викладаємо шар з курки і маринованої цибулі + ще трохи майонезу.
Наступним шаром викладаємо тертий буряк. Змащуємо майонезом і додаємо очищені подрібнені горіхи. Після чого викладаємо шар моркви, потім - майонез.
Залишилося лише прикрасити салат по всьому периметру зернами очищеного граната. Перед подачею на стіл відправляємо салат в холодильник для просочення на кілька годин. Смачного!