«Гранатовий браслет»
(покроковий рецепт з фото)
Один з найпопулярніших салатів, що так люблять готувати на Новий Рік, Різдво та інші зимові свята. Розповім популярний і доступний рецепт, дізнайтеся, як готувати салат «Гранатовий браслет».
Цей салат можна сміливо ставити в один ряд з популярними «Олів'є», "оселедець під шубою". Салат виглядає дуже святково і яскраво, напевно, тому він так і полюбився багатьом. М'ясо, що використовують в салаті, можна замінити печінкою або копченої ковбасою. Перед подачею на стіл салат потрібно настояти кілька годин.
- Буряк - 2 штуки
- Картопля - 2 штуки
- Морквина - 2 штуки
- Копчена курка - 200 грам
- Яйця - 2 штуки
- Гранат - 1 штука
- Грецькі горіхи - 0, 5 склянки
- Часник - 2 зубчики
- Майонез - За смаком
- Сіль - За смаком
1
У каструлю помістіть митий картопля і буряк, залийте водою і відваріть до готовності (для картоплі і моркви - 30 хвилин, для буряка - 2 годину).
2
Відваріть курячі яйця і очистіть від шкірки. Відварені овочі натріть на крупній тертці окремо.
3
Очистіть часник і подрібніть його за допомогою преса, змішайте з майонезом. Наріжте шматочками куряче м'ясо.
4
На тарілці по центру поставте стакан. Викладіть шар картоплі, половину буряка, морквину, подрібнені горіхи, половину курячого м'яса, яйця, знову куряче м'ясо і буряк.
5
Кожен шар промазуйте тонким шаром часникового майонезу, а картопля і буряк посоліть, поперчіть.
6
Видаліть стакан і змастіть верхній його шар майонезом, прикрасьте зернами граната і настоюйте в холодильнику 1-2 годину. Смачного!