Соус гранатовий
(покроковий рецепт з фото)
Щоб соус гранатовий ідеально доповнив смак м'яса, його потрібно правильно приготувати. Найкраще такий соус підійде до будь-якого м'яса і овочів-гриль, але деякі його люблять подавати навіть до риби.
Дивіться, як приготувати соус гранатовий до апетитного стейку або ароматного шашлику. Будь-яке м'ясо ідеально поєднується з кисло-солодким гранатовим соусом. Основний час йде тільки на чистку граната, а в іншому соус готується дуже швидко.
- Гранат - 1 штука
- Червоний перець - 1/3 штуки
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 30 мілілітрів
- Часник - 2 зубчики
- Лавровий лист - 1 штук
- Гілочки петрушки - 3-5 штук
- Борошно - 1/2 Ст. Ложки
- Вода - 100 мілілітрів
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Очистіть гранат, викладіть зерна в окремий посуд і злегка розімніть зерна ложкою або товкачиком, щоб виділився гранатовий сік.
У невеликій кастюльке змішайте зерна граната, рідкий мед, соєвий соус, два зубчики часнику, розрізаних на кілька частин, лавровий листок і петрушку. Маса вийде не занадто рідкою, тому я раджу додати 100 мл. Води, щоб всі інгредієнти могли добре проваритися і обмінятися смаками і ароматами.
Проваріть весь вміст каструльки протягом 7 хвилин після закипання. Аромат буде стояти просто приголомшливий.
Тепер зніміть каструльку з вогню, су штаму через sitečko.
Поверніть рідкий соус в каструльку, спробуйте на смак, якщо потрібно, додайте трохи солі. Також додайте приблизно 0, 5 ст.Л. Борошна (можна додати кукурудзяний крохмаль), гарненько перемішайте і уварюють соус до загусання.
Соус готовий, він вийшов не дуже густим, добре розтікається, але при цьому він досить в'язкий. Якщо хочете отримати більш густий соус, додайте 1 ст.Л. Борошна.
Такий соус просто ідеально підходить до будь-якого м'яса - шашлику, великому шматку м'яса, запеченого в духовці або просто підсмаженої на грилі. З таким соусом м'ясо заграє новими смаками і ароматами. Смачного!