Рецепт Гострий соус фото

Гострий соус
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
Чилі
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Соуси , Для птахів
Кількість порцій: 10
Час приготування: 40 хв.

Хочете дізнатися, як приготувати універсальний гострий соус для різних випадків? Тоді дійте за рецептом. Такий соус підходить до м'ясних, рибним, а також різноманітним овочевих страв.

Опис приготування:

Регулювати гостроту соусу можна за допомогою зміни кількості перцю чилі. Також за бажанням в соус можна додати нотку кислоти, вливши в нього чайну ложку яблучного оцту.

Замість часнику в даному соусі можна використовувати ріпчаста цибуля, тоді смак вийде більш м'яким. А в якості приправ можна додати розмарин і чебрець.

  • Томат - 4-5 штук
  • Перець солодкий червоний - 2 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Перець чилі - 1 штука
  • Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
  • Селера - 1 штука (стебло)
  • Сіль - За смаком
  • Орегано - За смаком
  • Базилік - За смаком
гострий соус - фото крок 1
Для початку потрібно вимити перець чилі і стебло селери. Ці овочі очистіть і дрібно наріжте. Також очистіть кілька зубчиків часнику, наріжте їх досить крупно. На сковороді розігрійте оливкову олію, викладіть туди ці овочі, обсмажте їх до м'якості.
гострий соус - фото крок 2
Солодкий червоний перець і помідори вимийте. З перцю дістаньте насіння і нутрощі, з помідорів за бажанням можете зняти шкірку. Ці овочі наріжте дрібними кубиками. Потім перець покладіть на сковроду до інших овочів і обсмажте п'ять хвилин. Після цього туди відправте помідори, накрийте все кришкою.
гострий соус - фото крок 3
Додайте в сковороду спеції і сіль. Соус потрібно гасити на мінімальному вогні під кришкою. Він повинен зменшитися в об'ємі приблизно в три рази. Якщо соус виходить дуже густим, додайте до нього трохи води.
гострий соус - фото крок 4
Як тільки соус придбав потрібну вам консистенцію, зніміть його з вогню. Потім перелийте його в блендер і перемеліть, щоб не залишалося шматочків овочів. Консистенція соусу повинна бути гладкою і однорідною.

Схожі рецепти