Рецепт Гострий соус фото

Гострий соус
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
Чилі
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Соуси

Хочете дізнатися, як приготувати універсальний гострий соус для різних випадків? Тоді дійте за рецептом. Такий соус підходить до м'ясних, рибним, а також різноманітним овочевих страв.

Регулювати гостроту соусу можна за допомогою зміни кількості перцю чилі. Також за бажанням в соус можна додати нотку кислоти, вливши в нього чайну ложку яблучного оцту.

Замість часнику в даному соусі можна використовувати ріпчаста цибуля, тоді смак вийде більш м'яким. А в якості приправ можна додати розмарин і чебрець.

  • Томат - 4-5 штук
  • Перець солодкий червоний - 2 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Перець чилі - 1 штука
  • Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
  • Селера - 1 штука (стебло)
  • Сіль - За смаком
  • Орегано - За смаком
  • Базилік - За смаком
гострий соус - фото крок 1
Для початку потрібно вимити перець чилі і стебло селери. Ці овочі очистіть і дрібно наріжте. Також очистіть кілька зубчиків часнику, наріжте їх досить крупно. На сковороді розігрійте оливкову олію, викладіть туди ці овочі, обсмажте їх до м'якості.
гострий соус - фото крок 2
Солодкий червоний перець і помідори вимийте. З перцю дістаньте насіння і нутрощі, з помідорів за бажанням можете зняти шкірку. Ці овочі наріжте дрібними кубиками. Потім перець покладіть на сковроду до інших овочів і обсмажте п'ять хвилин. Після цього туди відправте помідори, накрийте все кришкою.
гострий соус - фото крок 3
Додайте в сковороду спеції і сіль. Соус потрібно гасити на мінімальному вогні під кришкою. Він повинен зменшитися в об'ємі приблизно в три рази. Якщо соус виходить дуже густим, додайте до нього трохи води.
гострий соус - фото крок 4
Як тільки соус придбав потрібну вам консистенцію, зніміть його з вогню. Потім перелийте його в блендер і перемеліть, щоб не залишалося шматочків овочів. Консистенція соусу повинна бути гладкою і однорідною.

Схожі рецепти