Гострий соус
(покроковий рецепт з фото)
Хочете дізнатися, як приготувати універсальний гострий соус для різних випадків? Тоді дійте за рецептом. Такий соус підходить до м'ясних, рибним, а також різноманітним овочевих страв.
Регулювати гостроту соусу можна за допомогою зміни кількості перцю чилі. Також за бажанням в соус можна додати нотку кислоти, вливши в нього чайну ложку яблучного оцту.
Замість часнику в даному соусі можна використовувати ріпчаста цибуля, тоді смак вийде більш м'яким. А в якості приправ можна додати розмарин і чебрець.
- Томат - 4-5 штук
- Перець солодкий червоний - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Перець чилі - 1 штука
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Селера - 1 штука (стебло)
- Сіль - За смаком
- Орегано - За смаком
- Базилік - За смаком
Для початку потрібно вимити перець чилі і стебло селери. Ці овочі очистіть і дрібно наріжте. Також очистіть кілька зубчиків часнику, наріжте їх досить крупно. На сковороді розігрійте оливкову олію, викладіть туди ці овочі, обсмажте їх до м'якості.
Солодкий червоний перець і помідори вимийте. З перцю дістаньте насіння і нутрощі, з помідорів за бажанням можете зняти шкірку. Ці овочі наріжте дрібними кубиками. Потім перець покладіть на сковроду до інших овочів і обсмажте п'ять хвилин. Після цього туди відправте помідори, накрийте все кришкою.
Додайте в сковороду спеції і сіль. Соус потрібно гасити на мінімальному вогні під кришкою. Він повинен зменшитися в об'ємі приблизно в три рази. Якщо соус виходить дуже густим, додайте до нього трохи води.
Як тільки соус придбав потрібну вам консистенцію, зніміть його з вогню. Потім перелийте його в блендер і перемеліть, щоб не залишалося шматочків овочів. Консистенція соусу повинна бути гладкою і однорідною.