Гороховий суп з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную Вашій увазі традиційне блюдо фінської кухні, воно ситне і смачне. Розповім, як приготувати гороховий суп з яловичини. Готувати буду за допомогою мультиварки, яка спрощує процес.
Основну частину часу займає приготування яловичини і гороху, крім них до складу страви входять: цибуля, моркву і картоплю. Блюдо готується дуже просто, а виходить наваристим і ситним. Подаю страву обов'язково гарячим, до нього подаю ще грінки власного виробництва.
- Яловичина - 400 грам
- Горох - 1 Склянка
- Морквина - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Картопля - 4 штуки
- Сіль - За смаком
- Лавровий лист - 2 штуки
- Соняшникова олія - За смаком
- Сухарики - За смаком
- Зелень - За смаком
1. Яловичину мою, зрізаю плівки, нарізаю м'ясо шматочками. Розміщую м'ясо в чашу мультиварки, заливаю водою, виставляю програму «Суп» і час - 60 хвилин.
2. Тим часом промиваю горох, заливаю його окропом, додаю дрібку солі і залишаю на 1 час.
3. Цибуля очищаю від лушпиння і нарізаю дрібними кубиками.
4. Морква чищу і мою, натираю її на крупній тертці.
5. Сковороду розігріваю з соняшниковій олією, викладаю цибулю і моркву, обсмажую до готовності.
6. Картоплю чищу і мою, нарізаю її невеликими шматочками.
7. Після закінчення програми відкриваю кришку і зливаю бульйон, заливаю окріп, додаю за смаком сіль, лавровий лист, горох, картоплю і піджарку. Закриваю кришку, виставлю режим «Гасіння» і час 45 хвилин.
8. Подаю страву обов'язково гарячим, зі звичайними сухариками і дрібно нарубаної зеленню. Смачного!