Рецепт Гороховий суп з грудинкою фото

Гороховий суп з грудинкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Бобові , Яловичина , Горох
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На обід
Супи
Кількість порцій: 7-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Рецепт приготування горохового супу з грудинкою повинен бути в арсеналі кожної господині, адже це, що називається, "класика жанру". Звичайно, він не дуже дієтичний, зате ситний і смачний!

Опис приготування:

Особливо гарний такий суп, якщо готувати його зі свіжої парної грудинки - тоді бульйон буде по справжньому ароматним і смачним. З замороженої - зовсім не те, повірте. Так що сходіть на ринок і ретельно придивіться до м'яса - ту саму грудинку, яка призначена для вашого супу, ви дізнаєтеся відразу: вона яскрава, соковита, пружна і, звичайно, досить жирна.

Промийте її проточною водою, складіть у каструлю і залийте водою. Поставте на середній вогонь, коли закипить - зніміть піну, вогонь зменшіть і варіть до повної готовності. Для аромату киньте в каструлю цілу очищену від лушпиння цибулину - тільки не забудьте потім її вийняти. НЕ солі!

Коли грудинка звариться, вийміть її з каструлі і поставте охолоджуватися в недоступне для домашніх тварин і голодних чоловіків місце.

Покладіть в каструлю з бульйоном ретельно промитий горох і лавровий лист.

Почистіть і наріжте овочі: цибуля - тонкими четвертькольцами, морква - соломкою, картопля - кубиками.

Коли горох буде практично готовий - лавровий лист вийміть і додайте овочі. Я їх не пасерую, тому що бульйон і так досить жирний.

Посоліть і варіть на повільно вогні ще 10-15 хвилин.

Грудинку наріжте невеликими шматочками і поверніть в суп.

Поперчіть, додайте коріандр, перемішайте і вимкніть вогонь.

Закрийте каструлю кришкою і залиште «доходити».

Хвилин через 10 суп можна розливати по тарілках і подавати на стіл!

  • Грудинка говяжья - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 3 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Картопля - 6-8 штук
  • Горох - 0, 5 кілограма
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Перець духмяний мелений - За смаком
  • Koriandr - За смаком
Особливо гарний такий суп, якщо готувати його зі свіжої парної грудинки - тоді бульйон буде по справжньому ароматним і смачним. З замороженої - зовсім не те, повірте. Так що сходіть на ринок і ретельно придивіться до м'яса - ту саму грудинку, яка призначена для вашого супу, ви дізнаєтеся відразу: вона яскрава, соковита, пружна і, звичайно, досить жирна.

Промийте її проточною водою, складіть у каструлю і залийте водою. Поставте на середній вогонь, коли закипить - зніміть піну, вогонь зменшіть і варіть до повної готовності. Для аромату киньте в каструлю цілу очищену від лушпиння цибулину - тільки не забудьте потім її вийняти. НЕ солі!

Коли грудинка звариться, вийміть її з каструлі і поставте охолоджуватися в недоступне для домашніх тварин і голодних чоловіків місце.

Покладіть в каструлю з бульйоном ретельно промитий горох і лавровий лист.

Почистіть і наріжте овочі: цибуля - тонкими четвертькольцами, морква - соломкою, картопля - кубиками.

Коли горох буде практично готовий - лавровий лист вийміть і додайте овочі. Я їх не пасерую, тому що бульйон і так досить жирний.

Посоліть і варіть на повільно вогні ще 10-15 хвилин.

Грудинку наріжте невеликими шматочками і поверніть в суп.

Поперчіть, додайте коріандр, перемішайте і вимкніть вогонь.

Закрийте каструлю кришкою і залиште «доходити».

Хвилин через 10 суп можна розливати по тарілках і подавати на стіл!

Схожі рецепти