Гороховий суп з грудинкою
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування горохового супу з грудинкою повинен бути в арсеналі кожної господині, адже це, що називається, "класика жанру". Звичайно, він не дуже дієтичний, зате ситний і смачний!
Особливо гарний такий суп, якщо готувати його зі свіжої парної грудинки - тоді бульйон буде по справжньому ароматним і смачним. З замороженої - зовсім не те, повірте. Так що сходіть на ринок і ретельно придивіться до м'яса - ту саму грудинку, яка призначена для вашого супу, ви дізнаєтеся відразу: вона яскрава, соковита, пружна і, звичайно, досить жирна.
Промийте її проточною водою, складіть у каструлю і залийте водою. Поставте на середній вогонь, коли закипить - зніміть піну, вогонь зменшіть і варіть до повної готовності. Для аромату киньте в каструлю цілу очищену від лушпиння цибулину - тільки не забудьте потім її вийняти. НЕ солі!
Коли грудинка звариться, вийміть її з каструлі і поставте охолоджуватися в недоступне для домашніх тварин і голодних чоловіків місце.
Покладіть в каструлю з бульйоном ретельно промитий горох і лавровий лист.
Почистіть і наріжте овочі: цибуля - тонкими четвертькольцами, морква - соломкою, картопля - кубиками.
Коли горох буде практично готовий - лавровий лист вийміть і додайте овочі. Я їх не пасерую, тому що бульйон і так досить жирний.
Посоліть і варіть на повільно вогні ще 10-15 хвилин.
Грудинку наріжте невеликими шматочками і поверніть в суп.
Поперчіть, додайте коріандр, перемішайте і вимкніть вогонь.
Закрийте каструлю кришкою і залиште «доходити».
Хвилин через 10 суп можна розливати по тарілках і подавати на стіл!
- Грудинка говяжья - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Морква - 2 штуки
- Картопля - 6-8 штук
- Горох - 0, 5 кілограма
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Перець духмяний мелений - За смаком
- Koriandr - За смаком
Промийте її проточною водою, складіть у каструлю і залийте водою. Поставте на середній вогонь, коли закипить - зніміть піну, вогонь зменшіть і варіть до повної готовності. Для аромату киньте в каструлю цілу очищену від лушпиння цибулину - тільки не забудьте потім її вийняти. НЕ солі!
Коли грудинка звариться, вийміть її з каструлі і поставте охолоджуватися в недоступне для домашніх тварин і голодних чоловіків місце.
Покладіть в каструлю з бульйоном ретельно промитий горох і лавровий лист.
Почистіть і наріжте овочі: цибуля - тонкими четвертькольцами, морква - соломкою, картопля - кубиками.
Коли горох буде практично готовий - лавровий лист вийміть і додайте овочі. Я їх не пасерую, тому що бульйон і так досить жирний.
Посоліть і варіть на повільно вогні ще 10-15 хвилин.
Грудинку наріжте невеликими шматочками і поверніть в суп.
Поперчіть, додайте коріандр, перемішайте і вимкніть вогонь.
Закрийте каструлю кришкою і залиште «доходити».
Хвилин через 10 суп можна розливати по тарілках і подавати на стіл!