Рецепт Горбуша у вершках фото

Горбуша у вершках
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Молочні продукти , Вершки
Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід , Новий рік
Гарячі страви
Кількість порцій: 7-9
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Скажу вам чесно, найпростіший і легкий спосіб не пересушити горбушу при запіканні - це залити її попередньо вершками, так риба вийде не тільки соковитою, але дуже смачною і ніжною.

Опис приготування:

Безсумнівно, горбуша рибка дуже смачна і корисна, і у кожної господині є свої секрети її приготування. Я ось, наприклад, ніколи її не смажу і не тушу, частіше запікаю горбушу в вершках в домашніх умовах. Взагалі тут можна використовувати не тільки вершки, але і інші молочні продукти, допустимо, розбавлену сметану або навіть молоко - в будь-якому випадку вийде здорово. На мій погляд, цей простий рецепт горбуші в вершках один з кращих способів зробити рубку соковитою і неймовірно ніжною, обов'язково його спробуйте.

  • Горбуші - 1, 8-2 кілограма
  • Вершки 10% - 300-350 мілілітрів
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Морква - 1-2 штук
  • Сир - 100 грам (едам)
  • Масло рослинне - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
горбуша у вершках - фото крок 1
Отже, видаляємо з риби нутрощі, відрізаємо голову і хвіст, прибираємо луску. Промиваємо горбушу під проточною водою, висушуємо за допомогою паперових серветок і нарізаємо її на шматочки в 2 см шириною.
горбуша у вершках - фото крок 2
Тепер викладаємо рибу в каструльку або глибоку миску, посипаємо її з усіх боків меленим перцем і сіллю, залишаємо маринуватися на кілька годин.
горбуша у вершках - фото крок 3
Промаринуватися горбушу викладаємо у форму для запікання, зверху кладемо обсмажені на рослинному маслі моркву і ріпчасту цибулю.
горбуша у вершках - фото крок 4
Заливаємо все рясно вершками і ставимо форму в духовку розігріту до 200 градусів на 30 хвилин.
горбуша у вершках - фото крок 5
Через пів години дістаємо форму, посипаємо рибу тертим сиром і повертаємо її в духовку ще на 10-15 хвилин, температуру при цьому збільшуємо до 230 градусів.
горбуша у вершках - фото крок 6
В результаті у нас вийде неймовірно смачна горбуша під рум'яної сирної шапочкою. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти