Глінтвейн з імбиром
(покроковий рецепт з фото)
Даний напій ми приготуємо не просто з імбиром, а з меленим імбиром. До того ж, ми додамо до нього мускатний горіх, імбирні цукати і фрукти. Неймовірно ароматний напій виходить! Зігрівайтеся.
Глінтвейн часто подають десь в горах, на зиязиках екскурсіях. Цей напій бадьорить. У напої присутній безліч спецій, які перебивають смак вина, але це не означає, що для створення глінтвейну потрібно брати найдешевше вино. Вино має бути гідне.
- Вино - 3 склянки (червоне сухе)
- Апельсин - 1 штука
- Імбирні цукати - 5 штук
- Імбир мелений - 1 грам (мелений)
- Мелений мускатний горіх - 1 грам
- Чорний мелений перець - За смаком
- Бадьян - 3 штуки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
Підготуйте всі складові для глінтвейну.
У каструлю помістіть бадьян, часточки нарізаного апельсина і імбирні цукати.
Залийте червоним вином і на невеликому вогні поставте закипати.
Додайте цукор, розмішайте. Як тільки з'являться перші бульбашки, вимкніть вогонь і залиште на 10 хвилин постояти. Увімкніть нагрів, додайте в глінтвейн мускатний горіх (мелений), мелений імбир (на кінчику ножа) і (по бажанню) чорний мелений перець за смаком. Дайте знову закипіти.
Разлейте напиток по чашкам, попередньо процідивши його. У кожну чашку з напоєм опустіть шматочок апельсина.
Глінтвейн з імбиром готовий. Пробуйте. Я думаю, такий напій вам дуже сподобається і зігріє зиязикам вечором.