Глінтвейн з корицею і імбиром
(покроковий рецепт з фото)
Глінтвейн - гарячий алкогольний напій на основі червоного вина, нагрітого до 70-80 градусів з цукром і прянощами. Часто в глінтвейн додають ще фрукти і мед. Зігріваючий напій!
Найперша згадка про рецепт близького до глінтвейну напою були відомі в Стародавньому Римі. Тоді вино змішували з прянощами, але не нагрівали.
- Апельсин - 1 штука
- Мед - За смаком
- Кориця в паличках - 1-2 штук
- Вино - 750 мілілітрів (червоне сухе)
- Бадьян - 2 штуки
- Імбир - 3 грами (в цукатах або свіжий)
У каструлю помістіть нарізаний апельсин, бадьян, корицю, імбир.
Залийте все вином, включите плиту. Поставте напій на невеликий вогонь, доведіть майже до кипіння. Як тільки з'являться перші бульбашки (ознаки кипіння) у краї каструлі - вимикайте.
Придушіть апельсини. Дайте напою настоятися близько 10 хвилин. Коли напій трохи охолоне, додайте в нього за смаком мед.
Разлейте напиток по чашкам, попередньо процідивши його. У кожну чашку можна опустити по часточці апельсина.