Рецепт Глінтвейн з корицею і імбиром фото

Глінтвейн з корицею і імбиром
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Фрукти , Апельсин
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл , Новий рік , Різдво
Напої , Алкогольні
Кількість порцій: 6
Час приготування: 30 хв.

Глінтвейн - гарячий алкогольний напій на основі червоного вина, нагрітого до 70-80 градусів з цукром і прянощами. Часто в глінтвейн додають ще фрукти і мед. Зігріваючий напій!

Опис приготування:

Найперша згадка про рецепт близького до глінтвейну напою були відомі в Стародавньому Римі. Тоді вино змішували з прянощами, але не нагрівали.

  • Апельсин - 1 штука
  • Мед - За смаком
  • Кориця в паличках - 1-2 штук
  • Вино - 750 мілілітрів (червоне сухе)
  • Бадьян - 2 штуки
  • Імбир - 3 грами (в цукатах або свіжий)
глінтвейн з корицею і імбиром - фото крок 1
У каструлю помістіть нарізаний апельсин, бадьян, корицю, імбир.
глінтвейн з корицею і імбиром - фото крок 2
Залийте все вином, включите плиту. Поставте напій на невеликий вогонь, доведіть майже до кипіння. Як тільки з'являться перші бульбашки (ознаки кипіння) у краї каструлі - вимикайте.
глінтвейн з корицею і імбиром - фото крок 3
Придушіть апельсини. Дайте напою настоятися близько 10 хвилин. Коли напій трохи охолоне, додайте в нього за смаком мед.
глінтвейн з корицею і імбиром - фото крок 4
Разлейте напиток по чашкам, попередньо процідивши його. У кожну чашку можна опустити по часточці апельсина.

Схожі рецепти