Рецепт Глінтвейн з корицею фото

Глінтвейн з корицею
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Фрукти
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На швидку руку, На святковий стіл, Новий рік, Різдво
Напої

От уже воістину зігріваючий напій! його, напевно, люблять усі без винятку. Він теплий, пряний, ароматний, багатий різними фруктовими нотками і буває таким різним… Спробуйте!


Напій не тільки бадьорить, але і корисний. Добре такі напої пити, коли злегка застуджений. Спеції та гаряче вино допомагають організму справитися з застудою.

  • Вино з корицею - 500 мілілітрів (червоне сухе)
  • Цукор - 2 Ст. Ложки (коричневий)
  • Лимон - 30 грам
  • Обкладинка - 1 штука (в паличках)
  • Бадьян - 1 штука
  • Апельсин - 1 штука
глінтвейн з корицею - фото крок 1
Підготуйте продукти. У каструльку кладемо зірочку бадьяна, 1 паличку кориці, пару часточок лимона.
глінтвейн з корицею - фото крок 2
Вливаємо вино. Додаємо цедру апельсина. Можна додати і сік з м'якоттю, але краще їх з'їсти. Тонкі прожилочки апельсина будуть плавати в глінтвейні. Це неприємно, а відчуватися на смак вони особливо не будуть. Тому сам апельсин можна з'їсти, а ось цедру використовуйте для варіння глінтвейну.
глінтвейн з корицею - фото крок 3
У каструлю додаємо цукор. Ставимо на вогонь. Як тільки глінтвейн закипить, варимо його кілька секунд - і вимикаємо. Даємо напою настоятися близько 5-7 хвилин під кришкою. Разливаем по чашкам.
глінтвейн з корицею - фото крок 4
Подаємо глінтвейн гарячим до столу. Пити потрібно, як чай, але не забувати, що напій алкогольний. Всьому потрібно знати міру.

Схожі рецепти