Глінтвейн з корицею
(покроковий рецепт з фото)
От уже воістину зігріваючий напій! його, напевно, люблять усі без винятку. Він теплий, пряний, ароматний, багатий різними фруктовими нотками і буває таким різним… Спробуйте!
Напій не тільки бадьорить, але і корисний. Добре такі напої пити, коли злегка застуджений. Спеції та гаряче вино допомагають організму справитися з застудою.
- Вино з корицею - 500 мілілітрів (червоне сухе)
- Цукор - 2 Ст. Ложки (коричневий)
- Лимон - 30 грам
- Обкладинка - 1 штука (в паличках)
- Бадьян - 1 штука
- Апельсин - 1 штука
Підготуйте продукти. У каструльку кладемо зірочку бадьяна, 1 паличку кориці, пару часточок лимона.
Вливаємо вино. Додаємо цедру апельсина. Можна додати і сік з м'якоттю, але краще їх з'їсти. Тонкі прожилочки апельсина будуть плавати в глінтвейні. Це неприємно, а відчуватися на смак вони особливо не будуть. Тому сам апельсин можна з'їсти, а ось цедру використовуйте для варіння глінтвейну.
У каструлю додаємо цукор. Ставимо на вогонь. Як тільки глінтвейн закипить, варимо його кілька секунд - і вимикаємо. Даємо напою настоятися близько 5-7 хвилин під кришкою. Разливаем по чашкам.
Подаємо глінтвейн гарячим до столу. Пити потрібно, як чай, але не забувати, що напій алкогольний. Всьому потрібно знати міру.