Рецепт Глінтвейн з корицею фото

Глінтвейн з корицею
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Фрукти
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На швидку руку , На святковий стіл , Новий рік , Різдво
Напої , Алкогольні
Кількість порцій: 4
Час приготування: 10 хв.

От уже воістину зігріваючий напій! його, напевно, люблять усі без винятку. Він теплий, пряний, ароматний, багатий різними фруктовими нотками і буває таким різним… Спробуйте!


Опис приготування:

Напій не тільки бадьорить, але і корисний. Добре такі напої пити, коли злегка застуджений. Спеції та гаряче вино допомагають організму справитися з застудою.

  • Вино з корицею - 500 мілілітрів (червоне сухе)
  • Цукор - 2 Ст. Ложки (коричневий)
  • Лимон - 30 грам
  • Обкладинка - 1 штука (в паличках)
  • Бадьян - 1 штука
  • Апельсин - 1 штука
глінтвейн з корицею - фото крок 1
Підготуйте продукти. У каструльку кладемо зірочку бадьяна, 1 паличку кориці, пару часточок лимона.
глінтвейн з корицею - фото крок 2
Вливаємо вино. Додаємо цедру апельсина. Можна додати і сік з м'якоттю, але краще їх з'їсти. Тонкі прожилочки апельсина будуть плавати в глінтвейні. Це неприємно, а відчуватися на смак вони особливо не будуть. Тому сам апельсин можна з'їсти, а ось цедру використовуйте для варіння глінтвейну.
глінтвейн з корицею - фото крок 3
У каструлю додаємо цукор. Ставимо на вогонь. Як тільки глінтвейн закипить, варимо його кілька секунд - і вимикаємо. Даємо напою настоятися близько 5-7 хвилин під кришкою. Разливаем по чашкам.
глінтвейн з корицею - фото крок 4
Подаємо глінтвейн гарячим до столу. Пити потрібно, як чай, але не забувати, що напій алкогольний. Всьому потрібно знати міру.

Схожі рецепти