Рецепт Глінтвейн в мультиварці фото

Глінтвейн в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Фрукти
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл , Фуршет
Напої , Алкогольні
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 20 хв.

Зігріваючий осінній напій можна приготувати і в мультиварці, якщо під рукою немає кухонної плити. Барвистий глінтвейн вийде ароматним і смачним, з пряними нотками спецій і фруктовим букетом.

Опис приготування:

За бажанням в трохи остиглий напій можна додати квітковий мед, якщо у вас немає алергії на такий солодкий продукт. Великий обсяг глінтвейну протипоказаний людям з підвищеним тиском, а ось ті, у кого тиск знижений, почуватимуться після дегустації глінтвейну просто чудово!

  • Апельсин - 1 штука
  • Яблуко - 1 штука
  • Груша - 1 штука
  • Вино червоне - 350 мілілітрів
  • Яблучний сік - 250 мілілітрів
  • Обкладинка - 4 штуки (палички)
  • Бадьян - 3 штуки
  • Гвоздика - 5 штук (сушена)
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
глінтвейн в мультиварці - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти.
глінтвейн в мультиварці - фото крок 2
Обшпарте апельсин окропом, щоб ароматне масло виділилося на поверхні. Натріть на тертці з дрібними отворами цедру прямо в чашу мультиварки. Потім очистіть плід від шкірки і білої плівки під нею. Розділіть на часточки і очистіть кожну від прозорої плівки. Викладіть в чашу.
глінтвейн в мультиварці - фото крок 3
Додайте цукор, палички кориці або мелену корицю, зірочки бадьяна, сушену гвоздику. На цьому етапі ви можете додати скибочки очищеного кореня імбиру або сушений імбир, лаврове листя, кардамон, якщо любите такі аромати.
глінтвейн в мультиварці - фото крок 4
Промийте грушу і яблуко у воді, розріжте навпіл кожен фрукт і видаліть насіннєві блоки. Потім наріжте скибочками прямо в чашу мультиварки.
глінтвейн в мультиварці - фото крок 5
Влийте яблучний сік і будь-який столове червоне вино. Додаючи кріплене вино, влийте трохи гарячої води, щоб знизити відсоток алкоголю. Активуйте на табло техніки режим"Варка" або"Суп" з 5-10 хвилин, в залежності від моделі техніки. Прогрійте разом всі компоненти практично до кипіння, потім переведіть мультиварку в режим підігріву на 10 хвилин. За цей час фрукти протомой і стануть м'якими.
глінтвейн в мультиварці - фото крок 6
Гарячий глінтвейн з мультиварки розлийте в склянки або чашки разом з фруктами, подайте до столу гарячим.

Схожі рецепти