Глінтвейн класичний
(покроковий рецепт з фото)
Глінтвейн - це дуже смачний зігріваючий напій, що робиться на основі вина (червоного або білого), з додаванням пряних спецій і фруктів. Розповідаю, як приготувати глінтвейн класичний.
Є різні варіації, як зробити цей ароматний напій. Він дуже популярний в холодну пору року, особливо взимку. Цей напій дуже смачний і ароматний. Готується глінтвейн традиційно з червоного сухого вина. Напій до столу подають гарячим, з шматочками цитрусових.
- Червоне сухе вино - 750 мілілітрів
- Апельсин - 1 штука (або грейпфрут)
- Мед - 50 мілілітрів
- Гвоздика - 8 штук (кнопка)
- Обкладинка - 2 штуки (палички)
- Аніс - 2 штуки (зірочки)
1
Апельсин вимийте і наріжте кружальцями або тонкими часточками. У каструлю налийте алкоголь і відправте її на середній вогонь.
2
Додайте до вина апельсин, бутони гвоздики, 2 палички кориці, 2 зірочки анісу і викладіть мед.
3
Варіть суміш на середньому вогні і уникайте закипання, перемішайте акуратно дерев'яною лопаткою.
4
Варіть суміш хвилин 10-15, потім зніміть з вогню і процідіть через сито.
5
Розлийте глінтвейн по склянках і подавайте, прикрасивши анісом і скибочками цитрусових.