Рецепт Глінтвейн класичний фото

Глінтвейн класичний
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Фрукти , Апельсин , Мед , Спеції , Прянощі , Приправи , Гвоздика
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл , День народження , Фуршет , Новий рік , Різдво
Напої , Алкогольні
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 35 хв.

Глінтвейн - це дуже смачний зігріваючий напій, що робиться на основі вина (червоного або білого), з додаванням пряних спецій і фруктів. Розповідаю, як приготувати глінтвейн класичний.

Опис приготування:

Є різні варіації, як зробити цей ароматний напій. Він дуже популярний в холодну пору року, особливо взимку. Цей напій дуже смачний і ароматний. Готується глінтвейн традиційно з червоного сухого вина. Напій до столу подають гарячим, з шматочками цитрусових.

  • Червоне сухе вино - 750 мілілітрів
  • Апельсин - 1 штука (або грейпфрут)
  • Мед - 50 мілілітрів
  • Гвоздика - 8 штук (кнопка)
  • Обкладинка - 2 штуки (палички)
  • Аніс - 2 штуки (зірочки)
1
Апельсин вимийте і наріжте кружальцями або тонкими часточками. У каструлю налийте алкоголь і відправте її на середній вогонь.
2
Додайте до вина апельсин, бутони гвоздики, 2 палички кориці, 2 зірочки анісу і викладіть мед.
3
Варіть суміш на середньому вогні і уникайте закипання, перемішайте акуратно дерев'яною лопаткою.
4
Варіть суміш хвилин 10-15, потім зніміть з вогню і процідіть через сито.
5
Розлийте глінтвейн по склянках і подавайте, прикрасивши анісом і скибочками цитрусових.

Схожі рецепти