Глазурований лосось
(покроковий рецепт з фото)
Чи може блюдо, яке любить мій чоловік, одночасно бути здоровим? Про це я думала не раз, але все-таки знайшла його! ситний, оригінальний, але простий рецепт сподобається багатьом. Читайте і вчіться!
Пропоную вам дізнатися про те, як приготувати глазурованого лосося в соусі "теріякі" . На гарнір відразу підготуємо овочі Стир-Фрай, в яких збереглися майже всі вітаміни зі свіжих плодів. Риба сповнена корисними жирами Омега-3. Блюдо підійде для вечері на двох або для ситного обіду. Зробити все досить просто.
- Філе лосося - 360 грам
- Соус "теріякі" - 60 мілілітрів
- Морква - 360 грам
- Зелена цибуля - 2 штуки
- Перець чилі - 1 штука
- Пак Чой - 2 штуки (або китайська капуста)
- Імбир мелений - 1 Ст. Ложка
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Оливкова олія - 1, 5 Ст. Ложки
1. Підготуйте все овочі. Пропустіть через прес часник. Перець наріжте тонкими кільцями. Моркву наріжте під кутом. Зелену частину цибулі наріжте кільцями, окремо крупно наріжте білу частину. Пак-чой розділіть на кілька частин.
2. Зробіть глазурування. Змішайте соус з половиною часнику і імбиру.
3. Змастіть рибу перцем і сіллю. На сковороді розігрійте масло. Обсмажте на ньому 3 хвилини з кожного боку лосось. Потім змастіть філе глазур'ю. Після цього відправте рибу запікатися при 220 градусах на 6 хвилин в духовку.
4. Поки займіться овочами. В олії обсмажте моркву протягом 5 хвилин, помішуючи.
5. Потім додайте всі овочі, крім перцю, і зелень. Змішавши, готуйте ще 2 хвилини. Далі додайте перець, часник і імбир. Через 3 хвилини смаження додайте сіль і перець.
6. Подавайте лосося з овочами Стир-Фрай. Смачного!