Геніальні баклажани
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся секретом, як легко приготувати фаршировані баклажани. Рецепт геніальний без жодного перебільшення! Баклажани виходять дуже ситними, можуть виступати в якості самостійного блюда.
Нижче я розповім докладніше, як приготувати геніальні баклажани. Головна особливість рецепта - баклажани розкочуються качалкою, щоб потім їх було легше фарширувати. Тому краще вибирайте баклажани невеликого розміру. Начинку вибирайте на свій смак. Також баклажани можна запекти в духовці.
- Баклажан - 3 штуки
- Цибуля - 1/2 штуки
- Часник - 1-2 зубчиків
- Рослинна м'ясо - 40-50 грам (соєва)
- Томатний соус - 100 грам
- Грибна приправа - За смаком
- Соєвий соус - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Замочіть рослинне м'ясо в гарячій воді. Потім промийте в холодній і відіжміть. Наріжте його на маленькі шматочки.
Розігрійте сковороду на середньому вогні. Обсмажте цибулю і часник порізаний кубиками до м'якості. Додайте рослинне м'ясо, влийте соєвий соус і посипте грибною приправою. Смажте всі разом 6-8 хвилин.
Баклажани розкачайте качалкою з усіх боків, щоб вони стали плоскими. Робіть це обережно, щоб шкірка не лопнула.
Зробіть в кожному баклажані надріз уздовж, наповніть начинкою.
Перекладіть фаршировані баклажани в сковороду. Розведіть томатний соус з водою, полийте їм баклажани. Гасіть їх 30 хвилин під закритою кришкою до м'якості.
Геніальні баклажани готові, смачного!