Рецепт Геніальні баклажани фото

Геніальні баклажани
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Овочі, Баклажан
Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Ділюся секретом, як легко приготувати фаршировані баклажани. Рецепт геніальний без жодного перебільшення! Баклажани виходять дуже ситними, можуть виступати в якості самостійного блюда.

Нижче я розповім докладніше, як приготувати геніальні баклажани. Головна особливість рецепта - баклажани розкочуються качалкою, щоб потім їх було легше фарширувати. Тому краще вибирайте баклажани невеликого розміру. Начинку вибирайте на свій смак. Також баклажани можна запекти в духовці.

  • Баклажан - 3 штуки
  • Цибуля - 1/2 штуки
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Рослинна м'ясо - 40-50 грам (соєва)
  • Томатний соус - 100 грам
  • Грибна приправа - За смаком
  • Соєвий соус - За смаком
геніальні баклажани - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
геніальні баклажани - фото крок 2
Замочіть рослинне м'ясо в гарячій воді. Потім промийте в холодній і відіжміть. Наріжте його на маленькі шматочки.
геніальні баклажани - фото крок 3
Розігрійте сковороду на середньому вогні. Обсмажте цибулю і часник порізаний кубиками до м'якості. Додайте рослинне м'ясо, влийте соєвий соус і посипте грибною приправою. Смажте всі разом 6-8 хвилин.
геніальні баклажани - фото крок 4
Баклажани розкачайте качалкою з усіх боків, щоб вони стали плоскими. Робіть це обережно, щоб шкірка не лопнула.
геніальні баклажани - фото крок 5
Зробіть в кожному баклажані надріз уздовж, наповніть начинкою.
геніальні баклажани - фото крок 6
Перекладіть фаршировані баклажани в сковороду. Розведіть томатний соус з водою, полийте їм баклажани. Гасіть їх 30 хвилин під закритою кришкою до м'якості.
геніальні баклажани - фото крок 7
Геніальні баклажани готові, смачного!

Схожі рецепти