Гарнір з рису
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 30 хв.
Набрид звичайний відварений рис і хочеться чогось новенького? У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати гарнір з рису без праці і з користю для здоров'я. Прекрасний гарнір до м'яса, птиці або риби!
Опис приготування:
Такий гарнір стане улюбленим на вашому столі. Для рецепта не обов'язково використовувати свіжі овочі, підійдуть заморожені. Також можна імпровізувати з овочевим наповнювачем на ваш смак, додайте болгарський перець, додайте каррі або куркуму - і страва заграє східними нотками.
- Мал - 150 грам
- Кукурудза - 150 грам (консервована)
- Горошок зелений - 150 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Рис заздалегідь відварити в підсоленій воді до готовності. Можна використовувати залишки рису від вчорашнього вечері.
Цибулю і моркву наріжте кубиками.
Обсмажте овочі на рослинному маслі до м'якості.
Додайте кукурудзу, слив з неї попередньо рідина і зелений горошок (я використовувала заморожений).
Обсмажте все разом протягом 1-2 хвилин.
Додайте рис, сіль за смаком і мелений перець.
Все перемішайте і прогрійте під кришкою на невеликому вогні протягом 5 хвилин. Гарнір з рису готовий.
Можна подавати страву з рибою, птахом або м'ясом, а можна самостійно зі свіжими овочами. Смачного!