Брага з рису для самогону
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати брагу з рису для самогону. Такий напій слід переганяти два рази, щоб він володів приємним смаком. В цілому рецепт нескладний, багато часу не займе.
Рис є хорошою основою для алкогольного напою. Підійде будь-який вид цієї крупи - круглий і довгий. Важливо добре промити рис, щоб напій вдався. Вдалих приготувань!
- Мал - 1, 5 кілограма
- Вода - 7 літрів
- Дріжджі сухі - 10 грам
- Зелений солод - 1 кілограм
У велику емальовану каструлю висипаємо рис. Заливаємо його холодною водою. Ретельно промиваємо кілька разів, щоб в результаті пода була абсолютно прозорою. Заливаємо промитий рис п'ятьма літрами води. Ставимо каструлю на тихий вогонь.
Коли рис розвариться (приблизно через годину), знімаємо його з плити. Солод подрібнюємо в блендері, додаємо в рис, прибираємо всі в тепле місце. Суміш повинна настоятися протягом як мінімум кількох годин.
Потім розігріваємо до 60 градусів залишилися 2 літра води. Змішуємо їх з дріжджами і доливаємо в нашу брагу.
Потім розігріваємо до 60 градусів залишилися 2 літра води. Змішуємо їх з дріжджами і доливаємо в нашу брагу.
Настоюватися такий напій повинен при кімнатній температурі, щоб йшов процес бродіння. Через 5 днів брагу слід процідити і двічі перегнати.
Далі напій (самогон) необхідно зберігати в холодильнику. Дуже добре поєднується він зі свіжим огірком!