Рецепт Брага для самогону з варення фото

Брага для самогону з варення
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Крупи , Пшоно і пшениця
Рецепти без шкоди
На святковий стіл
Напої , Алкогольні
Кількість порцій: 1
Час приготування: 9 дн. 12 г. 0 хв.

Якщо у вас заграє або зацукрувався варення, Не викидайте його, з нього можна приготувати чудову брагу для самогону. Самогон вийде відмінний, з легким ароматом і смаком ягід.

Опис приготування:

Якщо ви не купуєте міцні алкогольні напої, а віддаєте перевагу готувати їх вдома, вам буде корисний цей простий рецепт приготування браги для самогону з варення. У кожної господині буває так, що варення забродило або зацукрувався. Або залишилося ще з позаминулого року. А викидати шкода і не потрібно. Брагу з такого варення можна зробити чудову. Вона буде дозрівати від 10 до 14 днів. Вона повинна повністю перебродити, на смак стане кислою з легкою гіркуватістю. Брагу перевіряють полум'ям: якщо вогонь гасне над брагою - значить вона ще бродить.

  • Варення - 6 літрів
  • Цукор - 3 кілограма
  • Дріжджі - 200 грам
  • Вода - 30 літрів
брага для самогону з варення - фото крок 1
Для браги підійде будь-яке варення: зацукрувати або заграло, з будь-яких ягід або фруктів.
брага для самогону з варення - фото крок 2
Кип'ятимо воду, розчиняємо в ній цукор, а потім охолоджуємо приблизно до 20 градусів.
брага для самогону з варення - фото крок 3
Додаємо в каструлю з водою і цукром варення, розмішуємо.
брага для самогону з варення - фото крок 4
Розводимо дріжджі в невеликій кількості води, додамо до них ложку цукру.
брага для самогону з варення - фото крок 5
Коли дріжджі почнуть"працювати" і піднімуться піною, додаємо їх в воду з варенням.
брага для самогону з варення - фото крок 6
Брагу можна залишити у великій каструлі, закрити і укутати теплою ковдрою. А можна розлити по бутлях, закрити гідрозатворів і теж укутати.

Схожі рецепти