Брага для самогону з варення
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас заграє або зацукрувався варення, Не викидайте його, з нього можна приготувати чудову брагу для самогону. Самогон вийде відмінний, з легким ароматом і смаком ягід.
Якщо ви не купуєте міцні алкогольні напої, а віддаєте перевагу готувати їх вдома, вам буде корисний цей простий рецепт приготування браги для самогону з варення. У кожної господині буває так, що варення забродило або зацукрувався. Або залишилося ще з позаминулого року. А викидати шкода і не потрібно. Брагу з такого варення можна зробити чудову. Вона буде дозрівати від 10 до 14 днів. Вона повинна повністю перебродити, на смак стане кислою з легкою гіркуватістю. Брагу перевіряють полум'ям: якщо вогонь гасне над брагою - значить вона ще бродить.
- Варення - 6 літрів
- Цукор - 3 кілограма
- Дріжджі - 200 грам
- Вода - 30 літрів
Для браги підійде будь-яке варення: зацукрувати або заграло, з будь-яких ягід або фруктів.
Кип'ятимо воду, розчиняємо в ній цукор, а потім охолоджуємо приблизно до 20 градусів.
Додаємо в каструлю з водою і цукром варення, розмішуємо.
Розводимо дріжджі в невеликій кількості води, додамо до них ложку цукру.
Коли дріжджі почнуть "працювати" і піднімуться піною, додаємо їх в воду з варенням.
Брагу можна залишити у великій каструлі, закрити і укутати теплою ковдрою. А можна розлити по бутлях, закрити гідрозатворів і теж укутати.