Брага з варення
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати брагу з варення в домашніх умовах. Це не відніме у вас багато часу, адже процес простий: залити, настояти і відцідити. Та й продукти все прості і доступні. Хай щастить!
Впевнена, все те, хто хоч раз готував спиртні напої в домашніх умовах, повинні знати, як приготувати брагу з варення. А якщо немає - ось вам мій простий рецепт на допомогу. Сама я в цій справі новачок, тому не заперечую, що є народні умільці, які вміють зробити краще і смачніше цю брагу, але я вже як навчилася - так і вам розповідаю. Думаю, все вдасться!
- Варення - 3 L (будь-яке варення з великою кількістю цукру. Бажано таке, що вже початок трохи бродити)
- Вода - 8 літрів
- Дріжджі сухі - 5 грам
1. Варення з банок перекладаємо в більшу каструлю. Нагріваємо воду до 40 градусів, заливаємо варення. Перемішаємо до однорідності. Остужаем суміш до 20 градусів, після чого додаємо розведені окремо дріжджі. Дріжджі розводимо, як в інструкції написано.
2. Встановимо гідрозатвори, і нехай два тижні настоюється в місці без сонячного світла. Вміст періодично струшуйте, щоб процес бродіння йшов швидше. Коли рукавичка опуститься, а гідрозатвор перестане пускати бульбашки - можна напій акуратно зціджувати від осаду.
3. Ось приблизно така прозора, трохи забарвлена брага повинна і у вас вийде. Бажаю успіхів!