Рецепт Брага з варення без дріжджів фото

Брага з варення без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Пшоно і пшениця
Рецепти без шкоди
На святковий стіл
Напої , Алкогольні
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 11 дн. 21 г. 0 хв.

Заграло варення? Не поспішайте його викидати. Скористайтеся цим рецептом. Ароматна брага з варення обов'язково сподобається любителям слабоалкогольних натуральних напоїв.

Опис приготування:

Кожен з нас побував в такій ситуації, коли доводилося викидати заграло або зацукровані варення. Але ж йому можна дати другий шанс :). Зі старого варення можна приготувати чудову брагу. Зазвичай її використовують для приготування самогону, але в моєму арсеналі є кілька рецептів, які дадуть можливість отримати насолоду від брагою як самостійним хмільним напоєм. Її роблять різними способами, але я вам розповім, як приготувати брагу з варення без дріжджів.


  • Варення - 1 кілограм (кілька видів)
  • Вода - 2, 5 L (тепла кип'ячена)
  • Ізюм - 120 грам (немитий)
  • Цукор - 1 За смаком (якщо варення не дуже солодке)
1
Змішайте кілька видів варення, і тоді ви отримаєте ароматну смачну брагу. У мене малинове і сливове варення. Перекладаємо з баночок у велику каструлю.
2
Заливаємо варення теплою кип'яченою водою, температура якої повинна бути десь 35-40 градусів.
3
Додаємо темні родзинки, хоча можна використовувати і білий. Ізюм мити МОЖНА, тому що змиємо все натуральні дріжджі, які живуть на його поверхні.
4
Цукор в моєму рецепті відсутня, але якщо варення не дуже солодке, то можна додати трохи цукру за смаком. Все добре перемішуємо.
5
Отриману суміш переливаємо в здорову пляшку або ж 3-х літрову банку. Тільки не наливайте повну банку, адже брага буде пінитися і збільшуватися в об'ємі. На шийку одягаємо гуязик рукавичку, в якій робимо невеликий отвір, можна використовувати марлю, складену в декілька шарів, або gidrozatvor.
6
Відправляємо нашу суміш в темне тепле (18-25 градусів) місце днів так на 10-12.
7
Час від часу поглядайте на свою брагу. Рукавичка спочатку встане сторчма, а потім потроху почне здуватися. Що впала набік рукавичка буде означати те, що брага з варення готова.
8
Процідіть її гарненько через марлю.
9
Розлийте по пляшках - і в холодильник на зберігання і на охолодження.
Але пам'ятайте, що така брага довго не зберігається!

Схожі рецепти