Брага з пшениці без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
При бродінні пшениці отримуємо продукт, званий брагою. В свою чергу, Брага - це основа майбутнього самогону, який належить перегнати на спеціальному апараті. Дана брага готується без дріжджів.
Розповідаю, як приготувати брагу з пшениці без дріжджів в домашніх умовах. Як тільки брага буде готова, не поспішайте викидати пшеницю, що залишилася на дні скляної тари. З неї можна приготувати ще кілька порцій браги. Для цього просто досипьте ще 3-4 кг. Цукру і залийте все водою. Хай щастить!
- Пшениця - 4 кілограма
- Цукор - 4 кілограма
- Вода - 30 літрів
Засипаємо в відповідну тару 1 кг. Зерна, заливаємо його водою, щоб пшениця покрилася на кілька сантиметрів. Прикрийте ємність кришкою і поставте в темне місце на кілька діб, зерно повинно прорости.
Як тільки зерно проростет, засипаємо 500 грамів цукру і перемішуємо все руками. Зав'язуємо зверху марлю, ставимо ємність в тепле місце на 10 днів, щоб почався процес бродіння.
Перелийте закваску в підходящу скляну тару, додайте цукор, що залишився і пшеницю. Зверху залийте теплу воду (20 градусів). На горлечко надіньте гуязик рукавичку з проколоті пальцем, щоб виходило повітря. Дотримуйтеся вимог брагу в теплому місці (18-25 градусів) 10 днів. Як тільки рукавичка здметься - брага готова до перегонки.