Рецепт Брага з пророщеної пшениці фото

Брага з пророщеної пшениці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Пшоно і пшениця
Рецепти без шкоди
На святковий стіл
Напої , Алкогольні
Кількість порцій: 1
Час приготування: 7 дн. 22 г. 0 хв.

Для виробників домашніх алкогольних напоїв пропоную взяти на замітку дуже простий і цікавий варіант, як приготувати брага з пророщеної пшениці.

Опис приготування:

1. Щоб вийшла брага з пророщеної пшениці в домашніх умовах насамперед підготуйте форми, в яких буде пророщувати зерно. Зручно використовувати широкі піддони, щоб товщина пшениці в них не перевищувала 2 сантиметрів.

2. Розсипте рівним шаром зерно і залийте водою так, щоб вона трохи покривала пшеницю.

3. Залиште при середній температурі близько 20 градусів в темному місці приблизно на 2-3 дня. Один або два рази на день потрібно акуратно перемішувати зерно, щоб не з'явилася цвіль.

4. Пшениця почне проростати і ви побачите невеликі паростки. Якщо на третій день цього не сталося, значить уязика не були дотримані правильно і сировину не придатне для використання.

5. В кінцевому підсумку паростки повинні бути близько 2 сантиметрів, тоді їх можна акуратно витягнути з води.

6. Тепер підготуйте ємність для безпосереднього бродіння. Влийте туди теплу воду і додайте цукор. Як слід перемішайте, щоб цукор розчинився.

7. У воду, температура якої не перевищує 30 градусів, додайте покришені дріжджі і зерно.

8. Ось такий нескладний варіант, як зробити брагу з пророщеної пшениці. Залиште в теплому місці для бродіння.

9. Після необхідно буде процідити готову брагу перед безпосереднім процесом перегону.

  • Пшениця - 5 кілограм
  • Цукор - 12 кілограм
  • Дріжджі - 1 кілограм
  • Вода - 40 літрів
1. Щоб вийшла брага з пророщеної пшениці в домашніх умовах насамперед підготуйте форми, в яких буде пророщувати зерно. Зручно використовувати широкі піддони, щоб товщина пшениці в них не перевищувала 2 сантиметрів.

2. Розсипте рівним шаром зерно і залийте водою так, щоб вона трохи покривала пшеницю.

3. Залиште при середній температурі близько 20 градусів в темному місці приблизно на 2-3 дня. Один або два рази на день потрібно акуратно перемішувати зерно, щоб не з'явилася цвіль.

4. Пшениця почне проростати і ви побачите невеликі паростки. Якщо на третій день цього не сталося, значить уязика не були дотримані правильно і сировину не придатне для використання.

5. В кінцевому підсумку паростки повинні бути близько 2 сантиметрів, тоді їх можна акуратно витягнути з води.

6. Тепер підготуйте ємність для безпосереднього бродіння. Влийте туди теплу воду і додайте цукор. Як слід перемішайте, щоб цукор розчинився.

7. У воду, температура якої не перевищує 30 градусів, додайте покришені дріжджі і зерно.

8. Ось такий нескладний варіант, як зробити брагу з пророщеної пшениці. Залиште в теплому місці для бродіння.

9. Після необхідно буде процідити готову брагу перед безпосереднім процесом перегону.

Схожі рецепти