Брага з пророщеної пшениці
(покроковий рецепт з фото)
Для виробників домашніх алкогольних напоїв пропоную взяти на замітку дуже простий і цікавий варіант, як приготувати брага з пророщеної пшениці.
1. Щоб вийшла брага з пророщеної пшениці в домашніх умовах насамперед підготуйте форми, в яких буде пророщувати зерно. Зручно використовувати широкі піддони, щоб товщина пшениці в них не перевищувала 2 сантиметрів.
2. Розсипте рівним шаром зерно і залийте водою так, щоб вона трохи покривала пшеницю.
3. Залиште при середній температурі близько 20 градусів в темному місці приблизно на 2-3 дня. Один або два рази на день потрібно акуратно перемішувати зерно, щоб не з'явилася цвіль.
4. Пшениця почне проростати і ви побачите невеликі паростки. Якщо на третій день цього не сталося, значить уязика не були дотримані правильно і сировину не придатне для використання.
5. В кінцевому підсумку паростки повинні бути близько 2 сантиметрів, тоді їх можна акуратно витягнути з води.
6. Тепер підготуйте ємність для безпосереднього бродіння. Влийте туди теплу воду і додайте цукор. Як слід перемішайте, щоб цукор розчинився.
7. У воду, температура якої не перевищує 30 градусів, додайте покришені дріжджі і зерно.
8. Ось такий нескладний варіант, як зробити брагу з пророщеної пшениці. Залиште в теплому місці для бродіння.
9. Після необхідно буде процідити готову брагу перед безпосереднім процесом перегону.
- Пшениця - 5 кілограм
- Цукор - 12 кілограм
- Дріжджі - 1 кілограм
- Вода - 40 літрів
2. Розсипте рівним шаром зерно і залийте водою так, щоб вона трохи покривала пшеницю.
3. Залиште при середній температурі близько 20 градусів в темному місці приблизно на 2-3 дня. Один або два рази на день потрібно акуратно перемішувати зерно, щоб не з'явилася цвіль.
4. Пшениця почне проростати і ви побачите невеликі паростки. Якщо на третій день цього не сталося, значить уязика не були дотримані правильно і сировину не придатне для використання.
5. В кінцевому підсумку паростки повинні бути близько 2 сантиметрів, тоді їх можна акуратно витягнути з води.
6. Тепер підготуйте ємність для безпосереднього бродіння. Влийте туди теплу воду і додайте цукор. Як слід перемішайте, щоб цукор розчинився.
7. У воду, температура якої не перевищує 30 градусів, додайте покришені дріжджі і зерно.
8. Ось такий нескладний варіант, як зробити брагу з пророщеної пшениці. Залиште в теплому місці для бродіння.
9. Після необхідно буде процідити готову брагу перед безпосереднім процесом перегону.