Брага на пророщеної пшениці
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами рецепт, який підкаже, як приготувати брагу на пророщеної пшениці. Впевнена, вам цей рецепт сподобається, адже виходить дуже якісний і хороший продукт при мінімальних зусиллях!
Головне у всьому процесі - вибрати гарну пшеницю, яка не зазнала активної хімічній обробці, інакше на якомусь етапі ваша брага просто закисне. Так що вибирайте гарне зерно від перевіреного постачальника, а іншому все піде як по маслу.
Наполягати напій під час бродіння краще в не дуже жаркому місці і не допускати перепадів температури.
- Пшениця - 1 кілограм
- Цукор - 1.5 кілограма
- Вода - 7 літрів
1. У мисці пшеницю заливаємо цукровим сиропом ( беремо 200 грам цукру і розводимо на 1 л води), і заливаємо так, щоб закрило зерна на 2-3 пальця зверху. Нехай настоюється, бродить і проростає. Чекаємо три-чотири дні.
2. Додайте 1, 3 кг і пісочний 6 літрів води, поставте цю суміш тепер під гідрозатвор. Періодично помішуйте і лише після десятого дня, коли зерна відокремляться від рідини, можна напій відцідити і два-три рази перегнати цю брагу.
3. От і все! Залишилося розлити напій по зручним пляшках. Тепер ви знаєте, як приготувати не тільки брагу, але і самогон з неї.