Рецепт Печиво з пророщеної пшениці фото

Печиво з пророщеної пшениці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Пшоно і пшениця
ПП рецепти
На полуденок
Випічка , Солодке , Печиво
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Пророщена пшениця багата безліччю вітамінів і мікроелементів, необхідних нашому організму. Її додають в салати, десерти і випічку. Рецепт печива з пророщеної пшениці пропоную сьогодні.

Опис приготування:

Пророщених пшеницю можна купити або підготувати в домашніх умовах. Це дуже просто. Процес тривалий, але пшениця завжди свіжа, а паростки маленькі, як і має бути за рецептом.

Для пророщування використовуємо необроблену пшеницю. Процес пророщування дивіться в самому рецепті.

  • Пшениця - 100 грам
  • Борошно цельнозеновая - 60-80 грам
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Олія соняшникова - 40 мілілітрів
  • Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
  • Сода - 1 щіпка (погасити оцтом або лимонним соком)
  • Настоянка ароматна - 1 Ст. Ложка
  • Яйце - 1 штука
печиво з пророщеної пшениці - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
печиво з пророщеної пшениці - фото крок 2
Простий спосіб підготувати пшеницю в домашніх умовах. Пшеницю добре промиваємо водою, поки вода не стане прозорою. Все сміття, що спливає на поверхню видаляємо.
печиво з пророщеної пшениці - фото крок 3
Заливаємо пшеницю чистою питною водою і залишаємо на 8-10 годин. Потім знову промиваємо пшеницю, заливаємо її свіжою водою і залишаємо ще на 8-10 годин.
печиво з пророщеної пшениці - фото крок 4
Пшеницю в один шар викладаємо на деко або на піднос. Накриваємо мокрим рушником або х.Б. Тканиною і залишаємо на 36 годин. За цей час пшениця проросте і буде готова для приготування різних страв.
печиво з пророщеної пшениці - фото крок 5
Готуємо печиво. У мисці збиваємо яйце з цукром.
печиво з пророщеної пшениці - фото крок 6
Додаємо олію і ще раз збиваємо.
печиво з пророщеної пшениці - фото крок 7
Пророщених пшеницю пропускаємо через м'ясорубку і додаємо в миску. Виходить приблизно 4-5 столових ложок маси.
печиво з пророщеної пшениці - фото крок 8
Додаємо цельнозеновую борошно і погашену лимонним соком соду.
печиво з пророщеної пшениці - фото крок 9
Додаємо корицю. Все перемішуємо.
печиво з пророщеної пшениці - фото крок 10
Деко покриваємо папером для випічки. Викладаємо порції тесту. Відправляємо в розігріту духовку.
печиво з пророщеної пшениці - фото крок 11
Печиво випікаємо при температурі 180 градусів близько 15 хвилин.
печиво з пророщеної пшениці - фото крок 12
Смачне і корисне печиво готове, угощайтесь.

Схожі рецепти