Печиво з пророщеної пшениці
(покроковий рецепт з фото)
Пророщена пшениця багата безліччю вітамінів і мікроелементів, необхідних нашому організму. Її додають в салати, десерти і випічку. Рецепт печива з пророщеної пшениці пропоную сьогодні.
Пророщених пшеницю можна купити або підготувати в домашніх умовах. Це дуже просто. Процес тривалий, але пшениця завжди свіжа, а паростки маленькі, як і має бути за рецептом.
Для пророщування використовуємо необроблену пшеницю. Процес пророщування дивіться в самому рецепті.
- Пшениця - 100 грам
- Борошно цельнозеновая - 60-80 грам
- Цукор - 0, 5 склянки
- Олія соняшникова - 40 мілілітрів
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Сода - 1 щіпка (погасити оцтом або лимонним соком)
- Настоянка ароматна - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 1 штука
Підготуємо інгредієнти.
Простий спосіб підготувати пшеницю в домашніх умовах. Пшеницю добре промиваємо водою, поки вода не стане прозорою. Все сміття, що спливає на поверхню видаляємо.
Заливаємо пшеницю чистою питною водою і залишаємо на 8-10 годин. Потім знову промиваємо пшеницю, заливаємо її свіжою водою і залишаємо ще на 8-10 годин.
Пшеницю в один шар викладаємо на деко або на піднос. Накриваємо мокрим рушником або х.Б. Тканиною і залишаємо на 36 годин. За цей час пшениця проросте і буде готова для приготування різних страв.
Готуємо печиво. У мисці збиваємо яйце з цукром.
Додаємо олію і ще раз збиваємо.
Пророщених пшеницю пропускаємо через м'ясорубку і додаємо в миску. Виходить приблизно 4-5 столових ложок маси.
Додаємо цельнозеновую борошно і погашену лимонним соком соду.
Додаємо корицю. Все перемішуємо.
Деко покриваємо папером для випічки. Викладаємо порції тесту. Відправляємо в розігріту духовку.
Печиво випікаємо при температурі 180 градусів близько 15 хвилин.
Смачне і корисне печиво готове, угощайтесь.