Коктейль з пророщеної пшениці
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів смачних і корисних напоїв пропоную дивовижний коктейль з пророщеної пшениці, приготований на основі домашнього йогурту. Для аромату додамо чорну смородину.
Як легко пророщувати пшеницю в домашніх умовах докладно описано в рецепті нижче. Кількість інгредієнтів для коктейлю можна змінювати на свій смак, додаючи більше пшениці або ягід. Цукор, за потреби, можна замінити на мед або фруктозу.
- Пшениця пророщена - 4 Ст. Ложки
- Йогурт натуральний - 300 мілілітрів
- Смородина - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
Підготуємо інгредієнти.
Окремо розповім про проращивании пшениці. Пшеницю насипаємо в миску і добре промиваємо.
Заливаємо чистою холодною водою і залишаємо на 8-10 годин.
Заливаємо чистою холодною водою і залишаємо на 8-10 годин.
Далі, пшеницю знову промиваємо і заливаємо свіжою водою ще на 8-10 годин. Пшениця набухає і стає м'якше.
Висипаємо пшеницю на піднос і накриваємо мокрим рушником.
Через 12 годин видно, що проклюнулися паростки. Ми залишаємо пшеницю під рушником ще на 24 годину.
Пшениця проросла, її можна додавати в салати, десерти, коктейлі та випічку.
Пророщених пшеницю пропускаємо через м'ясорубку.
У піалу насипаємо йогурт, цукор і перемелені ягоди.
Додаємо подрібнену пшеницю.
Все перемішуємо блендером.
Корисний коктейль з пророщеної пшениці готовий. Напій доповнимо листочком м'яти і подаємо до столу. Пийте на здоров'я!